Van'da devir teslim töreni: Hiçbir şey halkın iradesinden büyük değil

Van'da devir teslim töreni: Hiçbir şey halkın iradesinden büyük değil
DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal dün mazbatalarını almalarının ardından bugün belediyedeki devir teslim törenine katıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, görevi önceki dönem yerine kayyım atanan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı’dan devraldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre çok sayıda kişinin katıldığı törende ilk konuşmayı DEM Parti İl Eş Başkanı Gülşen Kurt yaptı. Kurt, “14 belediyenin tamamını aldık ve tarih yazdık. Van halkı iradesi ve direnişi göstererek iki kez tarih yazmıştır. Halkımızın bu iradesi karşısında saygıyla eğiliyoruz. Hizmetimizi dost düşman herkese göstereceğiz” dedi.

Zeydan: Bu emek halkımızındı ve onlar kazandı

Mikrofonu alan Zeydan ise, “Halkımızın asla kayyımı içine sindirmedi ve hep partisinin adaylarının yanında oldu. 14 belediyemizi de kayyım gaspından kurtararak halkın belediyesi yaptık. Bu emek halkımızındı ve onlar kazandı. Biz belediyelerimizi halkımızla birlikte yürüteceğiz ve hizmetlerimize başlayacağız. Diğer arkadaşlarımızın tecrübesine elbette ihtiyacımız var. Artık gün çalışma günüdür” dedi.

"Kentimizi, kadın, gençlik, ekolojik ve üretim merkezi yapacağız"

Son olarak konuşan Şedal ise şunları kaydetti: "Hiçbir şey halkın iradesinden büyük değil ve kimse onun iradesini gasp edemez. Halkımız direnişi ile kazanmışsa bu halkımızın iradesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde büyük bedeller verdik. Hepsini saygıyla anıyor, onların mücadelelerinin takipçisi olacağımızı söylüyoruz. Yerinden yönetimin tüm gereklerini yerine getirip halkımıza hizmet edeceğiz. Biz, emeğimizi kayyımların gaspından mutlaka kurtaracağız. Bundan sonra da halkımız için yaşamı anlamlı kılmaya çalışacağız. Kentimizi, kadın, gençlik, ekolojik ve üretim merkezi yapacağız. Başarı Van halkınındır.”

Konuşmaların ardından devir-teslim yapıldı. (Kısa Dalga)

Gündem