Varank'tan özel sektöre asgari ücret desteği açıklaması: 10 milyar lirayı aşacak

Varank'tan özel sektöre asgari ücret desteği açıklaması: 10 milyar lirayı aşacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, beklenmedik tabloyla karşılaşılması durumda, hükumetin asgari ücrette ara düzenleme yapacağını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "OSB'nin Yıldızları Araştırması Ödül Töreni"ne katıldı.

Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, enflasyonun hızlı bir düşüş eğilimine gireceğini savundu.

Varank, "Burada bir baz etkisi olsa da enflasyonla mücadelede sonuç aldığımız gerçeğini değiştirmiyor. Dışsal yeni şoklarla karşılaşmadığımız takdirde enflasyonda beklentilerin aşağı yönlü olmasını da öngörüyoruz. Dolaysıyla asgari ücrette yapmış olduğumuz yüksek oran zam ve enflasyondaki düşüşün de buna eşlik etmesiyle vatandaşlarımızın alım gücünü inşallah çok daha fazla iyileştireceğiz" dedi.

Bakan Varank, beklenmedik tabloyla karşılaşılması durumda, hükumetin asgari ücrette ara düzenleme yapacağını da sözlerine ekledi.

Özel sektöre asgari ücret desteğinin bu yıl 10 milyar lirayı aşacağını söyleyen Varank, "Tabii bu süreçte işverenlerimizin yüklerini hafifletecek tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bu sene özel sektörümüze 5,7 milyar liralık asgari ücret desteğinde bulunduk. 2023 yılında ise bu destek 10 milyar lirayı aşacak. Bu da olaylara tek yönlü bakmadığımızın en güzel göstergesi" dedi. (DHA)

Gündem