Vartinis davasında tek sanık firari: Bir sonraki duruşma 27 Eylül'de

Vartinis davasında tek sanık firari: Bir sonraki duruşma 27 Eylül'de
Öğüt ailesinden 9 kişinin yakılarak katledildiği Vartinis davasında bir sonraki duruşma 27 Eylül’e ertelendi.

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Vartinis (Altınova) beldesinde 3 Ekim 1993’te askerler tarafından Öğüt ailesinin evini ateşe verilmiş, aileden 9 kişi yanarak hayatını kaybetmişti. Nasır ve Eşref Öğüt çiftinin çocukları ile birlikte yanarak can verdiği katliamla ilgili dava Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden başladı.

Tek sanık firari

Davanın tek sanığı olan dönemin Hasköy İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bülent Karaoğlu’da firari olduğu için dava ilerleyemiyor. Sürekli erteleme kararı verilen Vartinis Davası, zaman aşımı riskiyle karşı karşıya.

27 Eylül'e ertelendi

Firari sanık Bülent Karaoğlu’nun yakalanmaması durumunda Ekim ayında zaman aşımına girecek olan davanın duruşması Kırıkkale 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık hala yakalanmadığı için bu duruşmada da gelişme yaşanmadı. Mahkeme duruşmayı 27 Eylül’e erteledi.

'Adaletsizlik 30. yılında'

Öğüt ailesinin avukatı olan Muş Baro Başkanı Kadir Karaçelik, davada ilerleme olmamasına tepki gösterdi. Tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden dile getiren Karaçelik, şu ifadeleri kullandı: “Vartinis katliamı davasında adaletsizlik 30. yılında. Gözlerimizin içine baka baka uçup giden sanığa kayıtsız kalmıştı yargısal makamlar. Sözüm ona sanık aranıyor.” (Kısa Dalga)

Gündem