Vatandaştan '112 acil hattı'na sorular: EYT ne zaman çıkar, şartları neler?

Vatandaştan '112 acil hattı'na sorular: EYT ne zaman çıkar, şartları neler?
İzmir'deki çağrı merkezine gelen aramaların büyük kısmı asılsız çıkarken, bazı kişilerin emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili son durumu sorduğu belirtildi.

İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bu yıl 5 milyon 380 bin ihbar yapılırken, bunların yüzde 63,3'ü asılsız çıktı.

Ege Üniversitesi'ndeki etkinlikte konuşan merkezin müdürü Dr. Murat Ummak, her geçen yıl asılsız çağrı oranının düştüğünü, bunun da vatandaşların bilinçlendiğini gösterdiğini ifade etti.

Ummak, geçen yıl asılsız çağrı oranının yüzde 66 olduğunu belirterek çağrının alınmasının ardından 98 saniye sonra bir ekibin olay yerine yönlendirildiğini kaydetti.

'EYT'nin şartları neler?' sorusu

Merkezin müdürü şöyle devam etti: "Şarkı söyleyen de var, restoran adresi soran da... Son dönemde hastane randevularıyla ilgili 182 yerine 112 aranıyor. Yanlış rakam girip bizden hastane için randevu almaya çalışıyorlar. Yine son dönemde en çok gündemde olan EYT'yle ilgili asılsız çağrılar alıyoruz. Ne zaman çıkacağını, şartlarını soruyorlar. Bu çağrılar, genellikle kent merkezinden değil kırsal ilçelerden geliyor. 112 Acil Çağrı Merkezi, acil çağrılar için var. Biz acil çağrılar için her zaman yanınızdayız. Bu tür asılsız çağrılarla, acil durumdaki çağrıların önüne geçmiş oluyorsunuz. Lütfen merkezimizi ararken buna dikkat edin." (DHA)

Gündem