Veli Ağbaba'dan AKP'ye tütün tepkisi: Seçimin intikamını alıyor

Veli Ağbaba'dan AKP'ye tütün tepkisi: Seçimin intikamını alıyor
CHP'li Veli Ağbaba, tütün üreticilerinin iktidarın engellemeleri karşısında zor günler geçirdiğini belirterek "AKP Malatya ve Adıyaman’dan seçimin intikamını alıyor! Çiftçinin ürettiği alınteri, yerli milli tütününe el koyuyor. Akp’nin yaptığını düşman yapmadı" diyerek tepki gösterdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adıyaman ve Malatya'daki tütün üreticilerinin iktidarın engellemeleri nedeni ile zorda bırakıldığını belirtti.

Ağbaba sosyal medya hesabı X'ten "AKP Malatya ve Adıyaman’dan seçimin intikamını alıyor Çiftçinin ürettiği alınteri, yerli milli tütününe el koyuyor. AKP'nin yaptığını düşman yapmadı!" notu ile bir video paylaştı.

Videoda çiftçilerin zor durumda bırakıldığını söyleyen Ağbaba, iktidarın üreticiden seçimin intikamını aldığını ileri sürdü.

Ağbaba şunları söyledi: "AK Parti iktidarı depremin vurmuş olduğu Malatya ve Adıyaman'da adeta seçimden dolayı intikam alıyor. Adıyamanlı ve Malatyalı çiftçinin üretmiş olduğu tütüne otobüs ile de götürse, kendi aracı ile de götürse el koyuyor. Kargodaki tütünlere de el koyuyor. Maalesef adeta bir intikam alıyor. Kardeşim bu yerli ve milli tütünümüz, Adıyamanlı ne yapsın Malatyalı ne yapsın? Uyuşturucu mu bu, esrar mı eroin mi bu. İnsanların alın teriyle, çoluğunun çocuğunu geçindirmeye çalıştırdığı bir ürün. Sen bunu ekmesini serbest bırakıyorsun satmasını yasaklıyorsun, böyle bir anlayışa da yok diyoruz ve bununla ilgili de Meclis'te uğraşacağım. Adıyamanlılar merak etmesin, Adıyaman için Malatya için çalışacağım, onlara sahip çıkmaya devam edeceğim.

Amerikalı Jhon'un ürettiği sigara serbest, Adıyamanlı, Malatyalı Abuzer dayının üretmiş olduğu tütün yasak! Bununla mücadele edeceğim. Maalesef büyük bir intikam peşinde AKP. Hem Abdurrahman Tutdere'den hem Malatya'dan intikam almaya çalışıyor, Doğanşehir'den intikam almaya çalışıyor. Bunun için uğraşacağım, Malatyalılar, Doğanşehirliler, Adıyamanlılar bilsin." (Kısa Dalga)

Gündem