Yalan haber ve dezenformasyon dedi: Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan istifa haberlerine tazminat davası kararı

Yalan haber ve dezenformasyon dedi: Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan istifa haberlerine tazminat davası kararı
CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hakkında yalan haberler çıktığını ifade ederek tazminat davası açacağını, geliri ise depremzedelere bağışlayacağını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin yıkıcı etkilerinin en çok hissedildiği şehirlerden biri olan Hatay'ın CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hakkında yalan haberler yapıldığını ve tazminat davası açacağını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kararını duyuran Savaş, şu ifadelere yer verdi:

Hakkımızda süren dezenformasyon ve yalan haberlere karşı "artık hakikat zamanı" diyoruz. Tamamına karşı hukuk sürecini işleterek tazminat davası açacağımızı ve geliri de depremzedelere bağışlayacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

Ne olmuştu?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından pek çok ihmalin olduğu ortaya çıkmış ve sorumluların istifa etmesi gerektiğine yönelik eleştiriler yapılmıştı.

Daha önceleri Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın istifa ettiğine yönelik iddialar ortaya atılmış ve Savaş bu iddiaları ""Bu serhat şehrinde en son gidecek insan benim. Devletimizle, milletimizle, bütün belediyelerimizle, kuruluşlarımızla birlikte burayı ayağa kaldırmadan ne görevimizden ayrılırız ne de Hatay’ı terk ederiz. Hatay bizimdir bizim kalacak.” diyerek yalanlamıştı.

Habertürk'te yayınlanan 'Nedir Ne Değildir?' programında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Lütfü Savaş, Ersoy'un 'istifa edilmesi gerekiyor mu, siz düşünüyor musunuz" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Şehir şu anda o kadar zor durumda ki. Bırakıp kaçmak olmaz. İlçelerin 11 tanesi iktidara mensup. İstifaya gelinecekse herkesin istifa etmesi lazım. 10 tane büyükşehirin istifa etmesi lazım. İktidarın da istifa etmesi lazım. İstifa edeceksek hep beraber edelim. Suçlu arıyorsanız birlikte aramak lazım. Tek bir adama suçu yüklemek vicdanen üzücü bir şey. 10 belediyenin 8 tanesi iktidar partisine ait. İlçelerin hemen hemen büyük çoğunluğu iktidar partisine ait. 21 yıldır ülkeyi yöneten iktidara hiçbir soru soramıyorsunuz. Ama CHP'li Lütfü Savaş'a soruyorsunuz." (Kısa Dalga)

Gündem