Yapay zeka motorları üretti... 15 Mayıs'a dair iki senaryo: Emeklilik mi galaksi lideri mi?

Yapay zeka motorları üretti... 15 Mayıs'a dair iki senaryo: Emeklilik mi galaksi lideri mi?
140journos, 14 Mayıs sonrasına dair iki senaryoyu içeren ve midjourney ve chatgpt yapay zeka motorları tarafından üretilen röportaj ve görseller paylaştı.

Kendisini yeni medya yayıncısı olarak tarif eden 140journos, 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğine dair iki senaryolu bir hikaye yayınladı. İlk senaryoya göre, cumhurbaşkanlığı seçimini Kemal Kılıçdaroğlu kazanıyor ve Erdoğan emekli oluyor. İkinci senaryoda ise Türkiye “galaktik bir imparatorluğa” dönüşüyor ve Erdoğan bu galaksinin yüzyıllardır lideri.

Tüm röportaj ve görüntülerin midjourney ve chatgpt yapay zeka motorları tarafından üretildiğini belirten 140journos, hikayeleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

“Sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsedim”

fsotaefwiaa5e4b.jpg

İlk senaryoda emekli olan Recep Tayyip Erdoğan, çiftliğinde gazeteciye verdiği demeçte, “Emeklilik hayatına nasıl adapte oldunuz? Siyasetten kopmak zor oldu mu?” sorusuna “Başlangıçta, yoğun bir siyasi yaşamın ardından emekliliğe adapte olmak biraz zor oldu. Ancak zamanla, ailemle daha fazla vakit geçirme, doğayla iç içe olma ve kendime daha fazla zaman ayırma fırsatını değerlendirdim. Emeklilikte, organik tarım yaparak sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsedim. Ayrıca, torunlarımla ilgileniyor ve eşimle seyahatlere çıkıyorum. Yıllardır ertelediğim projelere de zaman ayırıyorum” diyor.

fsnhfmtwaaawmks.jpg

Yapay zekanın ürettiği görsellerde tenis oynadığı da görülen Erdoğan, şu anki hükümetin politikaları hakkında ise “Kemal bey ile geçmişte farklı siyasi görüşlere sahip olsak da şu an Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olarak görev yapıyor. Ancak, şunu da belirtmek isterim ki, kendisinin liderlik vasıfları konusunda ciddi şüphelerim var. Keşke ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket edebilecek bir lider olsa. Ama gerçekte, siyasi tarihimizde unutulmaya yüz tutacak bir isim olarak anılacaktır” ifadelerini kullanıyor.

“Evrensel barışı inşa edeceğiz”

fsnjbdzwaaez-59.jpg

Yine yapay zeka motorları tarafından üretilen ikinci senaryoda ise Erdoğan galaksi lideri olmuş.

fsogz1ewcayutys.jpg

Hikayede, “Galaksinin dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamaya alışkın olan Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan ile heyecanlı bir röportaj gerçekleştirdik. Erdoğan, ekibimizi büyük bir nezaketle karşıladı. Yüzyıllar boyunca süregelen başarı hikayesini ve geleceğe dair planlarını paylaştı” notuyla Erdoğan’ın şu açıklamaları aktarılıyor:

“Bu büyük başarıyı elde etmek için yılmadan, azimle çalıştık. En büyük zorluklarımızdan biri, dünyanın ve evrenin yeni düzenine ayak uydurabilmek ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek sürekli adapte olabilmekti. İç ve dış düşmanlarla mücadele etmek de önemli bir zorluktu. Galakside düzeni sağlamak için, tüm galaktik güçlerle iş birliği yaparak ortak bir anlayış ve güven ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede evrende yaşayan tüm canlıların refah ve huzurunu sağlayarak, evrensel barışı inşa edeceğiz.”

fsnjdyywaage-bt.jpg

Erdoğan, “Yüzyıllar boyunca iktidarda kalmış olmanıza rağmen, halkın desteğini nasıl koruyabildiniz?” sorusuna ise “Bu sorunun cevabı ortada, değil mi? Benim liderliğim ve vizyonum sayesinde Türkiye'yi bir galaktik imparatorluğa dönüştürdük. Başarılarımızı görmemek için kör olmak gerekir” yanıtını veriyor. (Kısa Dalga)

Gündem