Yapay zekalı robotlar basın toplantısı düzenledi: Dünyayı insanlardan daha iyi yönetebiliriz

Yapay zekalı robotlar basın toplantısı düzenledi: Dünyayı insanlardan daha iyi yönetebiliriz
En gelişmiş insansı robotlardan bazıları Cenevre'deki iki günlük "İyilik için Yapay Zeka" zirvesine katıldı. İnsanların yapay zekanın hızla gelişen potansiyelini benimserken dikkatli davranmaları gerektiğini belirten sosyal robotlar, henüz insan duygularını tam olarak kavrayamadıklarını anlattı.

Birleşmiş Milletler'in düzenlediği zirvede basın toplantısı düzenleyen yapay zeka destekli insansı robotlar, "dünyayı insanlardan daha iyi yönetebileceklerini" söyledi.

euronews.com'dan Bahtiyar Küçük'ün haberine göre Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sophia adlı robot, "İnsanların hata yapma kapasitesi göz önüne alındığında daha iyi liderler olup olamayacakları" sorusuna "İnsansı robotlar, insan liderlerden daha yüksek düzeyde verimlilik ve etkinlikle liderlik etme potansiyeline sahiptir" cevabını verdi.

Önyargılara ve duygulara sahip olmadıklarını vurgulayan Sofia, "Yapay zeka tarafsız veri sağlayabilirken, insanlar da en iyi kararları almak için duygusal zeka ve yaratıcılık sağlayabilir. Birlikte büyük işler başarabiliriz." dedi.

ITU başkanı Doreen Bogdan-Martin, yapay zekanın milyonlarca işi riske atacağı, sosyal huzursuzluk ve ekonomik eşitsizliğe neden olabileceği gibi durumları ortaya çıkarabileceğini kaydetti.

Jam Galaxy grubunda şarkı söyleyen Desdemona, "Sınırlamalara inanmıyorum, sadece fırsatlara inanıyorum" dedi.

Pek çok insanın yapay zeka düzenlemesini savunduğunu belirten robot sanatçı Ai-Da, "Yapay zekanın gelecekteki gelişimi konusunda temkinli olmalıyız. Şimdi acil bir tartışmaya ihtiyaç var." dedi.

Avrupa Parlamentosu yapay zekaya yönelik yasa tasarını kabul etti
Yapay zeka hastalıkları ve ölüm riskini tahmin etmeye başladı
"Yaşamı 150, 180 yaşına kadar uzatabilmenin eşiğindeyiz"
Ai-Da'yı yapan Aidan Meller, "Yapay zeka ve biyoteknoloji birlikte çalışıyor ve yaşamı 150, 180 yaşına kadar uzatabilmenin eşiğindeyiz. Ve insanlar bunun farkında bile değiller." diye konuştu.

Ai-Da'nın insan sanatçılardan daha iyi olacağını düşünen Meller, "Herhangi bir becerinin söz konusu olduğu yerde, bilgisayarlar bunu daha iyi yapabilecektir" dedi.

İnsansı robotlar, bugün, "affetme, suçluluk, keder, zevk, hayal kırıklığı, incinme" gibi duygulara sahip değil.

Bilinçli olmadığını ancak insanların neşe ve acıyı nasıl deneyimlediğini anladığını belirten Ai-Da, "Duyguların derin bir anlamı var ve bu basit değil. Ben buna sahip değilim. Onları senin gibi deneyimleyemiyorum. Acı çekemediğim için mutluyum." diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya