Yargıtay üyeliğine yeni seçilen Türkön, organize suç örgütü lideri Sedat Şahin ve Alaattin Saral'ı tahliye etmiş

Yargıtay üyeliğine yeni seçilen Türkön, organize suç örgütü lideri Sedat Şahin ve Alaattin Saral'ı tahliye etmiş
Yargıtay üyeliğine yeni seçilen Hakan Türkön, organize suç örgütü lideri Sedat Şahin ve Alaattin Saral'ı tahliye eden hakim olduğu iddia edildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu'nun altı hakimin Yargıtay üyeliğine seçimiyle ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Ankara BAM Daire Başkanı Yeşim Garipoğlu Özen, Ankara Hakimi Yakup Moğul, Ankara Hakimi Yılmaz Çiftçi, İstanbul BAM Daire Başkanı Hakan Türkön, İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanı Okan Albayrak ile Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri Seyfi Han'ın, Yargıtay Üyeliğine seçildi.

Şahin ve Saral'ı tahliye etmiş

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Yargıtay’a yeni seçilen üyelerden Hakan Türkön’nün organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ve Alaattin Saral'ı da tahliye ettiği iddia edildi.

Söz konusu iddiayı köşe yazısına taşıyan İsmail Saymaz, şunları kaydetti:

“Bu altı hakimden biri olan Hakan Türkön, son 10 gün içerisinde iki kritik tahliye kararına imza attıktan sonra sıradışı bir terfiyle ödüllendirildi.

Yaklaşık dört yıldır İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Türkön, geçen 17 Temmuz'da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na atandı.

Giderayak…

Heyetleri yaz tatiline veya yıllık izne çıkan dört farklı ağır ceza mahkemesinde nöbetçi hakim olarak görev aldı.

Türkön, nöbetçi olarak çıktığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'n­de organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ve üç sanığı tahliye etti.

Bir gün sonra da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Alaattin Saral'ın tahliyesine karar verdi.

Bir hafta önce atandığı bölge adliye mahkemesinde bir gün bile çalışmadan HSK'nın 25 Temmuz tarihli kararnamesiyle Yargıtay'a atandı.

Türkön, dört yıl önce iktidar yanlısı KADEM Derneği'nin etkinliğinde konuşmacı olarak yer almıştı.” (Kısa Dalga)

Gündem