Yargıtay'dan, Erdoğan'ın eski hukuk danışmanı hakkında suç duyurusu

Yargıtay'dan, Erdoğan'ın eski hukuk danışmanı hakkında suç duyurusu
Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri, Anayasa Mahkemesi üyelerinin ardından, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan ceza hukukçusu İzzet Özgenç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri, Anayasa Mahkemesi ile yaşadığı yetki krizi sonrası bu kez başka bir adım attı.

Daire, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan eski hukuk danışmanı ve ceza hukukçusu İzzet Özgenç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özgenç, Erdoğan’a yönelik kaleme aldığı mektupta "Etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz 'hukukçu' geçinen çakallar yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

resim-2023-11-30-172647808.png

Gerçek Gündem'in yer verdiği bilgilere göre; Yargıtay 3. Ağır Ceza Dairesi, Özgenç’in bu ifadelerinin ardından suç duyurusunda bulundu.

Özgenç, Erdoğan’ın hukuk danışmanlığını yapmış olmasının yanında, 2005 yılında kabul edilen yeni Türk Ceza Yasası’nın hazırlayıcıları arasında yer alan isimlerdendi.

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay için verilen 'hak ihlali' kararını uygulamamış ve AYM üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem