'Yasada olmayan hüküm Barış Pehlivan için uygulanmak isteniyor'

'Yasada olmayan hüküm Barış Pehlivan için uygulanmak isteniyor'
Bir kez daha cezaevine girmesi beklenen gazeteci Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, denetimli serbestlik talebini reddeden cezaevi müdürlüğünün yanıtında, 15 Temmuz'da yürürlüğe giren infaz düzenlenmesiyle ilgili yasanın geçici 10. maddesinin uygulanma şartlarının göz ardı edildiğini söyledi.

15 Ağustos’ta 5. kez cezaevine girmesi beklenen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, denetimli serbestlik talebini reddeden Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün yanıtında 15 Temmuz'da yürürlüğe giren infaz düzenlenmesiyle ilgili yasanın geçici 10. maddesinin uygulanma şartlarını göz ardı ettiğini söyledi.

'Hukuka aykırı'

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Hüseyin Ersöz, "7456 Sayılı Kanunda, bu düzenlemeden kimlerin faydalanamayacağı teker teker sayılmış. Kanun koyucu, Barış ve onun durumunda olanları bir istisna olarak düzenlememiş. Bu durumda, cezaevi müdürlüğünün yaptığı gibi genel hükümlere atıfla, özel bir düzenlemeyi yok saymak hukuka aykırıdır" dedi.

Çarşamba günü itiraz

Hakimliğin vereceği kararın, Türkiye'nin 'hukuk devleti' standardının da ölçüsü olacağını vurgulayan Ersöz, Bakırköy İnfaz Hakimliği'ne çarşamba günü itirazda bulunacaklarını da söyledi.

CHP vekilleri Adalet Bakanı ile görüşecek

Ersöz ayrıca yasada olmayan bir hükmün Barış Pehlivan için uygulanacak olmasından dolayı CHP'li milletvekillerinin de konuyu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşeceğini aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem