Yassıada haberine yanıt veren Soylu, BirGün'ü hedef göstererek 'terör örgütü yayın organı' dedi

Yassıada haberine yanıt veren Soylu, BirGün'ü hedef göstererek 'terör örgütü yayın organı' dedi
Milyarlarca lira harcanarak beton hale getirilen Yassıada'yı sadece kendisi ve eşi gibi isimlerin ziyaret ettiğine dair habere yapan eski İçişleri Bakanı Soylu, BirGün'ü hedef gösterdi.

Milyarlarca lira harcanarak betona gömülen ve ıssız adaya dönüşen Yassıada’yı sadece kendi gibi AKP'lilerin ziyaret ettiğine yönelik haberi hedef gösteren eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hassasiyetim; Terör örgütü yayın organının Yassıada’yı itibarsızlaştırmasıdır" dedi.

'Süleyman Soylu eşi ile gelip akşam yemeği yedi ve gitti' yazılmıştı

Hafta içi kimsenin gitmediği, hafta sonları da günde bir defa sadece Kadıköy’den ulaşım sağlanan Yassıada’da bir de bin 200 kişilik cami bulunuyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Fatin Rüştü Zorlu’nun adı verilen dev caminin imamının dahi olmadığı ortaya çıktı. Adalar İlçe Müftülüğü yetkilileri de BirGün’e yaptığı açıklamada, “Demokrasi ve Özgürlükler Adası özel statüde olduğu için adaya sadece cuma namazları için imam gidiyor. Diğer günlerde ve vakit namazlarında imam olmuyor” dedi.

Çalışanlar ise “Adaya neredeyse hafta içi kimse gelmiyor. Hafta sonu az sayıda insan gelse de hafta içi adanın hiç ziyaretçisi yok. Adaya Bilal Erdoğan gezmeye geldi. Onun haricinde Süleyman Soylu eşi ile gelip akşam yemeği yedi ve gitti. AKP’li siyasetçiler de bu şekilde geliyor sadece. Ada Albayrak Grubu’na devredildikten sonra idari bölümlerdeki Atatürk resimlerini indirdiler. Özellikle kadın personele yönelik mobbing yapmaya başladılar” açıklamasında bulundu.

'İtibarsızlaştırma' yanıtı

Konuya dair paylaşım yapan Soylu şunları söyledi: "Görevden ayrıldıktan sonra DA Sözcü, Karar, Cumhuriyet, Birgün, Halk TV, T24… 14-28 Mayıs yenilgisinin etkisiyle, Tam da beklediğimiz gibi sipariş itibarsızlaştırma “haber”lerine devam ediyor. Ortak nefret ettikleri kelimelerden derleme; Yassıada, “AKP”, Cami, İmam, Süleyman Soylu Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinin haberleri tamamen gerçek dışıdır…"

soylu-2.pngsoylu-1.png

'İki yıl önce müzeye gittiğimi ben paylaştım'

"Hassasiyetim; Terör örgütü yayın organının Yassıada’yı itibarsızlaştırmasıdır. Eşimle Yassıada’da, iki yıl önce müzeye gittiğimi ben paylaştım. Ama yemek yemeğe gittiğim yalanını magazinleştirenlerin mesleki ahlakı olmadığı malumdur."

(Kısa Dalga)

Gündem