Yatağan'da yurttaşlardan eylem: Canımızı kurtarma telaşından kurtulmak istiyoruz

Yatağan'da yurttaşlardan eylem: Canımızı kurtarma telaşından kurtulmak istiyoruz
Muğla'nın Yatağan ilçesinde vatandaşlar devlet hastanesindeki hekim açığının giderilmesi için imza kampanyası başlattı. Basın açıklamasını okuyan avukat Nuray Şahbudak, "Biz, yoğun bakım için ambulansa katılım can pazarında hangi hastanede canımızı kurtarabiliriz telaşından kurtulmak istiyoruz" dedi.

Yatağan Devlet Hastanesi’nde hekim eksikliği nedeniyle hizmet alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, imza kampanyası başlattı. Kampanyanın ardından Yatağan Yerel Meclisi tarafından hastane önünde yapılan basın açıklamasını avukat Nuray Şahbudak okudu.

"Acil servisimiz geçici hekimlerle döndürülüyor"

Şahbudak, şunları söyledi: "Hastanemizin görkemli binasına inanarak gelen hastalarımız, acil serviste kalp krizi geçirirken bir buçuk saat hiç hekim görmeksizin bekleyerek can pazarında yol alıyorlar.

Anestezi uzmanımız tek olduğu için şu anda tüm donanımlara sahip yoğun bakım servisimiz maalesef hizmet veremiyor. Çocuk, yenidoğan yoğun bakımı var, tüm teçhizatı var ama tek bir hekim olmadığı için maalesef hizmet veremiyor. Liyakatsiz personel telefonları ile oynamaktan, hastaya bakmaktan aciz hale geliyor.

Yatağan halkı olarak hastanemizde binası büyük hacmi büyük ama hekim sayısı az hastanemizde hizmet almak istiyoruz. Biz, yoğun bakım için ambulansa katılım can pazarında hangi hastanede canımızı kurtarabiliriz telaşından kurtulmak istiyoruz. Bunun için biz her halükârda bu imza kampanyası ile istediğimizi her şekilde almaya davet ediyoruz. Herkesi bu imza kampanyasında bizlere destek olmaya çağırıyoruz." ( ANKA)

Gündem