Yaz geldi, plaj sezonu açıldı... İstanbul'da en ucuz plajlar hangileri?

Yaz geldi, plaj sezonu açıldı... İstanbul'da en ucuz plajlar hangileri?
İstanbul'un farklı noktalarındaki ücretli plajlarda kişi başı en az 150 lira isteniyor. En pahalı nokta ise 560 liraya kadar çıkıyor.

İstanbul'da yaz sezonuyla birlikte plaj ve sahillerde hareketlilik başladı.

Sıcak havalarda denize girmek isteyenler özellikle Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Bakırköy, Adalar ve Silivri gibi noktaları tercih ediyor.

İlçelerde ücretsiz halk plajlarının yanı sıra, ücretli plaj tesisleri de denize girmek isteyenlere şezlong, şemsiye ve ekstra aktivitelerle birlikte hizmet sunuyor.

Ücretli plaj tesislerinde, giriş ücretlerinin ise ilçeden ilçeye ve hafta içi-hafta sonu olarak değişiyor.

Tesislerin, büyük bir kısmında giriş ücreti kapsamında, yalnızca şemsiye ve şezlong hizmeti verildiği, bir kısmında ise ücrete otoparkın da dahil olduğu görüldü.

Bazı vatandaşlar ise özel plaj tesislerinin belirlediği giriş fiyatlarından şikayetçi.

Şile'de birçok tesiste, hafta içi giriş ücreti kişi başı 150 - 400 TL, hafta sonu 300 - 400 TL arasında değişirken, Silivri'de ücretler hafta içi ve hafta sonu 250-300 TL'yi, Büyükada'da hafta içi 150-300, hafta sonu ise 150-450 TL aralığını buldu.

Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300 - 480 TL, hafta sonu ise 400 - 560 TL'yle ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.

Birçok işletmenin Kurban Bayramı'nda da hafta sonu tarifesi uygulayacağı öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre İstanbul'da 1 tanesi mavi bayraklı plaj olmak üzere, 90 adet denize girilebilir alan bulunuyor. Mavi bayraklı plaj ise Şile'de yer alıyor. (DHA)

Gündem