Yazıcıoğlu davasında beraat kararı istinaftan döndü

Yazıcıoğlu davasında beraat kararı istinaftan döndü
Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilişkili davada beraat eden sanık, yeniden yargılanacak. Bu kez teknik inceleme yapılacak.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'yla hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'le helikopterin düştüğü gün 16 kez görüştüğü öne sürülen Emre Kara'nın beraatı bozuldu.

25 Mart 2009'da meydana gelen olayla ilgili ailenin şikayeti üzerine eski yerel televizyon muhabiri Emre Kara'nın Güneş'le irtibatı araştırılmıştı.

HTS kayıtlarına göre, Kara ile Güneş, helikopterin düştüğü gün toplam 11 dakika 34 saniyelik 16 telefon görüşmesi yaptı.

Daha önce "Güneş'le görüşmedim" diyen Kara hakkında 'yalan tanıklık'tan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, 14 Eylül 2022'de beraat kararı çıkmıştı.

HTS kayıtlarını kabul etmeyen Kara, konuşma olmadığını ve aramalarda telefonun çalmadığı veya ses gelmediği yönünde ifadeler verdi.

Beraat bozuldu

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu öne sürerek Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf talebinde bulundu. Dosyayı inceleyen 7'nci Ceza Dairesi, beraat kararını bozup, dosyayı Sivas 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

'Çelişkiler giderilmeli'

Bozma kararının gerekçesinde, Emre Kara'ya aramaları ödemeli olarak yapıp yapmadığının ve neden aradığının açıkça sorularak ifadelerindeki çelişkinin de giderilmesi gerektiği belirtildi.

7'nci Ceza Dairesi'nin bozma kararının gerekçesinde, tüm iddia ve savunmaları karşılayacak ve tam bir vicdani kanıya ulaşılmasını mümkün kılacak şekilde çözümünün özel ve teknik bilgi gerektirdiğine dikkat çekildi.

Kararda, aramalara ilişkin teknik detayların bilirkişi tarafından incelenmesi gerektiği ifade edildi. (DHA)

Gündem