Yeni Akit yazarına göre "kadın futbolunun" amacı aileyi içten fethetmek

Yeni Akit yazarına göre "kadın futbolunun" amacı aileyi içten fethetmek
Yeni Akit yazarı kadın futbol takımlarını hedef aldı: "Uygulamanın fikir babaları, kalenin (ailenin) içeriden nasıl fethedileceğini bilmektedir. Çünkü problem sadece kişiyi, ailesini, çevresini ilgilendirmiyor, topyekûn hepimizi ilgilendiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘jet’ hızıyla, Süper Lig takımlarına kadın futbolu kurdurmasını olağan/sıradan bir gelişme olarak değerlendirmek, ya ‘ahmaklık’ ya da ‘art’ niyetliliktir!."

Türkiye Futbol Federasyonu, bu sezon ilk defa mücadele edecek Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor kadın futbol takımlarının 1. Lig'den başlamasına karar vermişti. Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, bu kararı eleştiren bir yazı kaleme aldı. "Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘jet’ hızıyla, Süper Lig takımlarına kadın futbolu kurdurmasını olağan/sıradan bir gelişme olarak değerlendirmek, ya ‘ahmaklık’ ya da ‘art’ niyetliliktir!." diyen Gülümseyen, özetle şunları yazdı:

"(...) 
Kadın futbolu tıpkı diğer spor branşları gibi masumane görülmektedir. Oysaki sürecin devamına baktığımızda, hiçte öyle olmadığı/olmayacağına ihtimal vermek zor değil. Kadın güreşi veya kadın voleybolu bu sürece en net örnek. Süreç bireysellikten çıkıp toplumsal ve ideolojik bir boyut kazandığı için bizi, hepimizi ilgilendiriyor. Konuya sadece tek yönlü, fiziksel aktivite ve sportif yarışma olarak yaklaşmamak gerek. Bu bir projedir ve bu projelerin arkasında kimlerin olduğu, sponsorlarından (fonlayanlardan) çok rahat şekilde görebilmekteyiz. 

Performans sporu adı altında güreş, voleybol, atletizm, jimnastik gibi aşırı dayanıklılık gerektiren branşlarda, kıyafet biçimiyle hangi anlayışa hizmet olduğu açık. İşte size, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Almanya Kadın Cimnastik Takımı’nın ‘taciz’i gerekçe gösterip açık kıyafet protestosu örneği. Bir şey olmaz denildiğinde ne mi oluyor? Sporcu, işleyen süreçle birlikte düne kadar lezbiyen, eşcinsel, toplumsal cinsiyet eşitliği, taciz, hormon değişikliği gibi kelimelerin bu denli olduğunu bilmezken (kültürümüzle uyuşmadığı için), sürecin sistemli şekilde işletilmesiyle birlikte, yaşananları sıradanmış gibi görmeye başlıyor. Sürece bir başka örnek ise, bilgisayarınızın arama motorlarına ‘kadın sporcu ve magazin’ veya ‘kadın sporcular ve kıyafet’ yazmanız yeterli olacaktır. 

Daha başka, adı eşcinselliğe çıkan voleybolcunun görüntülerinin, şehrin işlek noktalarındaki reklam panolarında yer almaya başlaması, bir başka muamma. Tüm bunları söylerken, İslam ahlakının özü olan hayâ hakkında, Peygamber Efendimizin sözünü hatırladık; ‘İnsanlık, ilk günden beri bütün peygamberlerin üzerinde ittifak ettikleri bir söz bilir. Şayet utanmıyorsan, dilediğini yap’… 

FUTBOLLA KALEYİ İÇERDEN FETHETMEK

Kişinin yaptığı spor branşına göre biyolojik farklılıkların davranış, düşünme, duygu gibi alanlarda değişime uğradığı gerçeği yer almaktadır. Doğuştan itibaren, kadın ‘fıtratıyla’ ters olabilecek her türlü spor branşlarıyla ilgili hummalı bir şekilde çalışmanın içerisinde yer alınmasını olağan görmek, ilerleyen sürçlerde kişide buhran oluşturabileceği gibi, toplumumuzda da kapanmayan yaralara neden olacağı aşikâr. Bu gerçeklere rağmen, şeytani planı bozmak yerine, şeytanın değirmenine su taşınmasını anlamakta zorluk çekiyoruz! Uygulamanın fikir babaları, kalenin (ailenin) içeriden nasıl fethedileceğini bilmektedir. Çünkü problem sadece kişiyi, ailesini, çevresini ilgilendirmiyor, topyekûn hepimizi ilgilendiriyor. Siz bu satırları okurken, bırakın kadın güreşini yasaklamayı, kadın voleybolunun nasıl yaygınlaştığı ve o mütedeyyin ailelerin kendi eliyle çocuklara açık saçık kıyafetleri giydirdikleri veya o ortamlarda yer aldıklarını duymaktayız/görmekteyiz maalesef. "

YAZININ TAMAMI

Gündem