Yeni Şafak iddiası: İmamoğlu’na taş atanlardan biri istihbaratta görevli uzman çavuş... Habere dikkat çeken Soylu yorumları

Yeni Şafak iddiası: İmamoğlu’na taş atanlardan biri istihbaratta görevli uzman çavuş... Habere dikkat çeken Soylu yorumları
Erzurum'da Ekrem İmamoğlu mitingine saldırıp taş atanlardan 15 kişi gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Yeni Şafak gazetesi, gözaltın alınan 15 kişiden M.A.K.'nın halen istihbaratta görevli bir Uzman Çavuş olduğunu yazdı. Yenişafak Erzurum provokasyonunda Soylu’yu mu hedef alıyor? sorusunu gündeme getirdi.

Hükûmete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’na taş atan saldırganlardan birinin istihbaratta görevli Uzman Çavuş M.A K. olduğunu ve FETÖ’den işlem gördüğünü ileri sürdü.

Yeni Şafak’ta Ersin Çelik imzalı haberde, ”FETÖ’den işlem gören M.A.K.,’nın hâlâ aktif olarak görevde olduğu öğrenildi. K’nın FETÖ’den işlem görmesine rağmen pasif bir birime alınmayıp hala en kritik birim olan istihbaratta bulunması ise şaşırttı. Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan K. polis ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.” ifadeleri kullanıldı.

ekran-resmi-2023-05-09-11-15-50.png

Erzurum'daki olayla ilgili dün gözaltına alınan şüphelilerden 1 kişi savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 14 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Habere dikkat çeken yorumlar

Gazeteci Bülent Mumay haberi alıntılayıp "Tam olarak anlamadım... Yeni Şafak, Jandarma'nın bağlı olduğu Süleyman Soylu'nun, "FETÖ'cüleri işe aldığını" mı söylüyor? Son dönemin icadı "iltisak" falan da değil, bildiğin "yardım ve yataklığa" girer bu" yorumunda bulundu.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise "Yeni Şafak: “FETÖ’den işlem gören Muhammet Akif K.,’nın hala aktif olarak görevde olduğu öğrenildi. K.’nın FETÖ’den işlem görmesine rağmen pasif bir birime alınmayıp hala en kritik birim olan istihbaratta bulunması ise şaşırttı.” Sana mı mesaj gönderiyorlar? @suleymansoylu" görüşünü dile getirdi.

Gazeteci İsmail Arı'ysa "Peki jandarma kime bağlı?" sorusunu sorarak "Teröristlerin ayakkabı numarası dahi bildiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya :)" ifadelerini kullandı.

Arı şunu kaydetti:

"Yandaş Yeni Şafak'ın yazdığı:

-İmamoğlu'na taş atanlardan biri Fetullahçı
-Bu Fetullahçı aynı zamanda jandarma istihbarat görevlisi
-Ve serbest bırakıldı

Peki jandarma kime bağlı? Teröristlerin ayakkabı numarası dahi bildiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya :)" (Kısa Dalga)

Gündem