Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan: “Bot hesaptan RT kasmak” haram bir işle iştigal etmektir"

Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan: “Bot hesaptan RT kasmak” haram bir işle iştigal etmektir"
Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan: "Etkileşimi artırmak için takipçi satın alıp bot hesaptan RT kasmak” doğrudan doğruya haram bir işle iştigal etmek manasına da gelmektedir nazarımda. Elbette fıkhen değil, “hükmen” söylüyorum bunu. İşin fıkıh kısmında hocalarımdan konuyla ilgili bir hüküm beklediğimi de beyan ediyorum."

 Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "En azından gündeme geldik başganım" başlıklı bugünkü yazısında belediyelerin sosyal medya hesaplarını nasıl kullandığına değindi. “Lütfen kusuruma bakılmasın. CHP’li Bilecik Belediyesi’nin sosyal medya hesabını da AK Partili Nevşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabını da birbirine tıpatıp benzeten şeyin adı şu: “Gündeme gelebileceksen her şey mubah” diyen Kılıçarslan, özetle şu görüşleri dile getirdi:

 “(…) Sosyal medyada “var olmak” için olmadık yöntemlere başvurup olmadık işler yapan bir dünya siyasetçinin, başkanın falan varlığını en hafif tabirle “ürkütücü” buluyorum. Ürkütücü buluyorum çünkü koca koca adamların “17 yaşında bir delikanlı nasıl konuşursa öyle konuşması” her bakımdan tuhaf bir şey.

 Samimiyetle sululuğu, efendi gibi gündeme gelmekle “medya maymunluğu”nu birbirine karıştırırsan bunun feci, çok feci semptomları oluyor.

 Yazının bu noktadan sonrasını daha açık yazacağım. Lütfen kusuruma bakılmasın. CHP’li Bilecik Belediyesi’nin sosyal medya hesabını da AK Partili Nevşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabını da birbirine tıpatıp benzeten şeyin adı şu: “Gündeme gelebileceksen her şey mubah.”

 Yöntem bu olunca, ortaya çıkan şeyin adı “sosyal medya yönetimi” değil “zevzeklik” oluyor. Ciddiyetle de, gerçeklikle de, kurum olmakla da en küçük alakaları kalmıyor yani “başgan”ların.

 Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim de içimde kalmasın. “Etkileşimi artırmak için takipçi satın alıp bot hesaptan RT kasmak” doğrudan doğruya haram bir işle iştigal etmek manasına da gelmektedir nazarımda. Elbette fıkhen değil, “hükmen” söylüyorum bunu. İşin fıkıh kısmında hocalarımdan konuyla ilgili bir hüküm beklediğimi de beyan ediyorum. İslam’ın pazar ilkelerinde doğrudan doğruya haram kabul edilen şeylerden biridir tüketiciyi yanıltmak; malını olduğundan iyi, olduğundan kaliteli göstermeye çalışmak… Dikkat isterim: Haram olan, malını güzelce sergilemek değildir. Haram olan, tüketiciye “sattığın şeyde olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek”tir.”

Gündem