Yeni Şafak'tan Ersin Çelik yazdı, Kaftancıoğlu 'kısmen doğru, eksiği tamamlayayım' dedi: 6 Mayıs’ta Maltepe’de buluşmak üzere

Yeni Şafak'tan Ersin Çelik yazdı, Kaftancıoğlu 'kısmen doğru, eksiği tamamlayayım' dedi: 6 Mayıs’ta Maltepe’de buluşmak üzere
Önümüzdeki hafta sonu İstanbul'da yapılacak mitinglerde hangi parti, hangi meydanı kullanacak, kuralar çekilerek belli oldu. 6 Mayıs'ta Maltepe'yi kullanmak isteyen CHP'ye 7 Mayıs çıktı. Gazeteci Ersin Çelik'in CHP'ye ilişkin iddialarına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yanıt verdi...

Yeni Şafak'tan Ersin Çelik hafta sonu yapılacak İstanbul'daki mitingler için meydanala ilişkin iddiada bulundu.

Çelik Twitter'dan "Hem ittifaklar hem de AK Parti ve CHP, hafta sonu İstanbul'da yapılacak mitinglere odaklanmış durumda. Bir ve 2'inci bölgeler için kura çekimleri yapıldı" diye yazdı.

"AK Parti'ye 1. bölge yani Maltepe Meydanı, CHP'ye ise 2. bölge yani Yenikapı Meydanı çıktı. Ancak CHP bu kuradan memnun kalmadı. Çünkü CHP Anadolu Yakasında güçlü ve Maltepe Meydanını doldurmaları daha mümkün. 2018'de de bu meydanda yapmışlardı" diyen Çelik "Canan Kaftancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'yi arayarak CHP olarak Maltepe'de miting yapmak istediklerini ve "becayiş" yapma talebinde bulundu. AK Parti, CHP'nin talebini değerlendiriyor ve öğrendiğim kadarıyla Maltepe'yi CHP'ye verecekler" dedi.

Çelik AKP içinde "Bu durumda AK Parti için Yenikap yolu mu göründü? Hayır! Bugün 3. bölgenin kurası da çekilecek. AK Parti Büyük İstanbul mitingini 3. bölgede yani Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapmak istiyor. Eğer kurada çıkarsa AK Parti 7 Mayıs Pazar günü Teknofest'in yapıldığı alanda miting yapacak" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu'ndan açıklama

Ersin Çelik mesajını alıntılayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Anlatılan kısmen doğru, eksiği tamamlayayım…" dedi.

Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

"Bu bir çekişme değil, daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi karşılıklı becayiş.
Maltepe Adalet Kurultayından ötürü partimiz tarafından adaletle özdeşleştiği için bütün mitinglerimizi burada yapıyor, yapmayı tercih ediyoruz.
Kurada CHP’ye 7 Mayıs’ta, AKP’ye ise 6 Mayıs’ta Maltepe çıktı.
Mitingimizi 6 Mayıs’ta yapmayı plânladığımız için AKP il başkanı Sn. Kabaktepe’yi aradım, kendisi de eksik olmasın o tarihte Maltepe’yi kullanmayacaklarını söyleyerek kullanabileceğimizi söyledi. Teşekkür ederim.
İşin özeti Maltepe Miting Alanı dışında hiçbir yerde miting yapmayı zaten düşünmüyorduk. Adalet ruhu bizlerin önceliği çünkü.
Adalete susamış İstanbullular 6 Mayıs’ta Maltepe’de buluşmak üzere!"

Gündem