Yeni Yaşam'da dikkat çekici yazı: AKP-MHP’ye kaybettirmek tarihi sorumluluktur

Yeni Yaşam'da dikkat çekici yazı: AKP-MHP’ye kaybettirmek tarihi sorumluluktur
Yeni Yaşam gazetesinden Evdilmelik Fırat, 31 Mart seçimlerine dair dikkat çekici bir yazı kaleme aldı: "AKP-MHP’ye kaybettirmek tarihi sorumluluktur... CHP’ye karşı haklı tepki faşizmin nefes almasını sağlayacak bir zemine dönüşmesine izin verilmemelidir. "

Yeni Yaşam’dan Evdilmelik Fırat, kaleme aldığı yazısında 31 Mart seçimlerine giderken iktidarın Kürtlere karşı büyük bir operasyon hazırlığı içinde olduğunu ifade etti.

Yeni Yaşam gazetesinden Evdilmelik Fırat, “Mart seçimleri gölgesinde Kürtlere karşı soykırım hazırlığı” başlıklı yazısıyla Kürt halkı başta olmak üzere vicdanı olan, demokrasi, özgürlük ve eşiklikten yana olan, sömürü, yoksulluk ve sefalete yeter diyen herkesin AKP-MHP faşizminin kazanacağı denklemlerden uzak durması gerektiğine vurgu yaptı.

Kürt siyasetinin önemli yayın organlarından Yeni Yaşam’da yayınlanan yazının Mezopotamya Ajansı tarafından haberleştirilerek abonelerine servis edilmesi de ayrıca dikkat çekti.

CHP’ye karşı tavrın dozajı

Evdilmelik Fırat’ın kaleme aldığı yazıdan ilgili bölüm şöyle:

"Faşizmin soykırım hevesini kaçıracak diğer bir gelişme ise seçimden alacağı yenilgi olacaktır. 31 Mart seçiminin bu yönüyle sadece bir yerel seçim olarak ele alınmaması gerekir. Güven tazelemek isteyen ve bunu savaşı zemini olarak gören faşizme bu fırsatı vermemek önemlidir. Kürt halkı başta olmak üzere vicdanı olan, demokrasi, özgürlük ve eşiklikten yana olan, sömürü, yoksulluk ve sefalete yeter diyen herkesin AKP-MHP faşizminin kazanacağı denklemlerden uzak durması gerekir. Resmi ideolojinin kurucusu ve birçok konuda AKP-MHP ile yarışan CHP’ye karşı haklı tepki asla faşizmin nefes almasını sağlayacak bir zemine dönüşmesine izin verilmemelidir. Şu an için yakın tehlike olan, devlet gücünü elinde bulunduran, Kürtler başta olmak üzere ezilenlerin boğazına bıçağı dayayan ve bunun tehditlerini savuran AKP-MHP faşizmidir. Aynı zihniyette olsa dahi CHP içinde bulunduğu şartlar itibarıyla uzak bir tehdittir. Siyaset dengeleri, fırsat ve tehlikeleri iyi değerlendirme ve en uygun taktiği icra etme sanatıysa bu durumda tali ve esası iyi tespit etmek, buna göre adım atmak gerekir.

Seçim sonuçları

Özcesi seçimler sonrası Kürdistan’da boydan boya soykırım hazırlığı yaptığını ifade eden AKP-MHP faşizmine her yerde kaybettirmek tarihi bir sorumluluktur. Herkes, 31 Mart günü sandık başına gittiğinde AKP-MHP’nin son iki aydır içeride ve dışarıda topyekûn savaş için yaptığı hazırlıkları ve bunun yaratacağı katliamları düşünerek karar vermeli ve mühür basmalıdır." (Kısa Dalga)


Kürt siyasetinin önemli yayın organlarından Yeni Yaşam’da yayınlanan yazının Mezopotamya Ajansı tarafından haberleştirilerek abonelerine servis edilmesi de ayrıca dikkat çekti.

Gündem