Yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenler için son istifa tarihi 1 Aralık

Yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenler için son istifa tarihi 1 Aralık
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yerel seçimlerde aday olmak isteyenler için istifaların son tarihi 1 Aralık.

YSK, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday adayı olmak isteyen kamu personeli ve siyasi parti yöneticilerinin istifa tarihlerini yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, istifaların son tarihi 1 Aralık.

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen memur, hâkim ve savcı, yargı mensupları, YÖK'e bağlı öğretim üyeleri, subay ve astsubaylar ile siyasi partilerin il ile ilçe kademelerinde görev alan başkan ve yöneticilerinin, 1 Aralık saat 17.00'ye kadar istifalarını bildirmesi gerekecek.

Ayrılma isteği seçim tarihinden 1 ay önce olmalı

Kararda, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun "Adaylık için görevden çekilmesi gerekenler" başlıklı 18. maddesi uyarınca 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlileri, siyasi parti il, ilçe yöneticileri, subay ve astsubaylar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların seçimin başlangıç tarihinden 1 ay önce görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği sonucuna varıldığı bildirildi. (Kısa Dalga)

Gündem