Yeşil Sol Parti'den 28 Mayıs çağrısı: Hatırladınız mı? Biz kadınlar unutmadık. 28 Mayıs'ta mührümüzü sözümüz için vuracağız!

Yeşil Sol Parti'den 28 Mayıs çağrısı: Hatırladınız mı? Biz kadınlar unutmadık. 28 Mayıs'ta mührümüzü sözümüz için vuracağız!
Yeşil Sol Parti, Cumhur İttifakı'nda bulunan isimlerin kadın karşıtı söylemlerinin yer aldığı bir videoyu paylaşarak "Biz kadınlar unutmadık. 28 Mayıs'ta mührümüzü sözümüz için vuracağız!" dedi.

Yeşil Sol Parti de, resmi Twitter hesabından Cumhur İttifakı'nda yer alan siyasilerin kadın haklarına karşıt söylemlerinin içerdiği bir video paylaşarak. 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik çağrı yaptı ve "Hatırladınız mı? Biz kadınlar unutmadık. 28 Mayıs'ta mührümüzü sözümüz için vuracağız!" dedi.

Videoda yer alan isimler ve kadınlara ve kadın haklarına karşı söylemleri şu şekilde:

Erdoğan: Kadın mıdır, kız mıdır bilemem?

Paylaşılan videoda, Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde Konya mitinginde, Hopa'daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Dilşat Aktaş için "Bir tane kadın mıdır kız mıdır bilemem?" ifadelerini kullanması yer aldı.

'Kadın ile erkeği eşit duruma getiremezsiniz, o fıtrata ters'

Yine 2014 yılında Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız" demişti.

Arınç: Bir kadın olarak sus

Başbakan Yardımıcısı olduğu dönemde Bülent Arınç da, HDP’li Nursel Aydoğan’a, ‘Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus’ diye bağırmıştı.

Erbakan: 6284 sayılı Kanun'un bir evvel yürürlükten kaldırılması gerektiğini ifade ediyoruz

Daha önce 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’da değişikliğin de aralarında bulunduğu 30 talebini AKP'ye ileten Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan'ın, bir yıl önce yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Erbakan'ın söz konusu konuşmasında, "İstanbul Sözleşmesi'nin uzantısı, haksız, hukuksuz, ayrıştırıcı bir garabet halindeki 6284 sayılı Kanun'un bir evvel yürürlükten kaldırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Dış güçlerin oyunlarına alet olmayın. Aynı zamanda yıkılan bu yuvaların, babasız kalan bu çocukların günahına ortak olmayın” dediği görüldü.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması için yoğun çaba sarf eden bir siyasi partiyiz

6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna’ karşı çıkan ve faili meçhul cinayetlerle ve işkencelerle anılan Hizbullah'la bağlantısı bilinen HÜDA PAR'ın genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da, "İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması için yoğun çaba sarf eden bir siyasi partiyiz" sözlerini sarf etti.

Gündem