İçişleri Bakanı'na soru: Gazeteci Aygül'e saldırıda Tatvan Belediye Başkanı Geylani'ye soruşturma başlatıldı mı?

İçişleri Bakanı'na soru: Gazeteci Aygül'e saldırıda Tatvan Belediye Başkanı Geylani'ye soruşturma başlatıldı mı?
Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması talebiyle sunduğu önergede Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’yle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması talebiyle sunduğu önergede Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’yle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını, taşınmaz satışlarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları hakkında bir inceleme bulunup bulunulmadığını sordu.

Gökalp ayrıca Türkiye’nin Basın Özgürlüğü Endeksi sıralamasında 180 ülke içinde 165'inci sırada yer aldığını hatırlatarak “Bu gerilemeyi gidermeye yönelik Bakanlığınızın çalışmaları var mıdır?” sorusunu yöneltti.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Bitlis Tatvan Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarını gündeme getiren gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, “Gazetecileri hedef alan saldırı ve şiddet suçlarıyla mücadele etmek adına kapsamlı bir eylem planı ortaya koyacak mısınız? Basın mensuplarını şiddete açık hale getiren nefret iklimi ve cezasızlık kültürüne son vermek için çalışacak mısınız” diye sormuştu. (Kısa Dalga)

Gündem