Yılmaz Büyükerşen 6'ncı kez adaylık başvurusunu yaptı

Yılmaz Büyükerşen 6'ncı kez adaylık başvurusunu yaptı
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 6'ncı kez adaylık başvurusunu yaptı. Peki Türkiye'nin en uzun süre büyükşehir belediye başkanlığı yapan Büyükerşen'i görev süresi bakımından kimler takip ediyor?

18 Nisan 1999'da yapılan yerel seçimlerde DSP’den aday olarak ilk kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve 2011 yılında CHP'ye katılarak 1999'dan bu yana aralıksız olarak aynı görevi sürdüren Yılmaz Büyükerşen 2024 Yerel Seçimleri için tekrar adaylık başvurusunda bulundu.

6'ıncı kez aday olacak

Bugün 6'ncı kez adaylık başvurusunu yapan Büyükerşen, 24 yıl süre ile Türkiye'de en uzun süre büyükşehir belediye başkanlığı yapan isim olarak tarihe geçti. Büyükerşen ekrar seçilmesi durumunda rekorunu sürdürmüş olacak.

İlk 3'te hangi isimler var?

Büyükerşen'i ise görev süresi bakımından ilk 3 sırada; 1999-2018 yılları arasında Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ziya Yılmaz ile 1999-2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini yürüten şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki takip ediyor.

(Kısa Dalga)

Gündem