YÖK Başkanı: Bahar döneminde hem uzaktan hem yüz yüze eğitim yapılacak

YÖK Başkanı: Bahar döneminde hem uzaktan hem yüz yüze eğitim yapılacak
YÖK Başkanı Özvar, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak isteyen öğrencilerin sınıflarda yüz yüze eğitime geçebileceğini açıkladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin öğrenci yurtlarına yerleştirilmesi nedeniyle uzaktan eğitme geçen üniversiteler konusunda açıklama yaptı.

Özvar, düzenlediği basın toplantısında, depreme dair bilgiler aktardı.

1589 öğrenci yaşamını yitirdi

Her altı öğrenciden birinin depremden doğrudan etkilendiğini söyleyen Özvar, “18 üniversitemizde yaklaşık 17 bin akademisyenimiz de etkilendi. İdari personel sayısı da 30 bin civarındadır. 1.589 öğrencimizi felakette kaybettik. 148 akademik ve idari personelimiz hayatını yitirdi” dedi.

11 ilde bulunan 18 üniversitede meydana gelen hasarlar hakkında da bilgi veren Özvar, 4 binanın yıkıldığını, 127 binanın ağır hasarlı, 427 binanın orta ve az hasarlı, 642 binanın da hasarsız olduğunu aktardı.

Yüz yüze eğitim kararı

“Aldığımız yeni kararları sizinle paylaşmak üzere huzurlarınızdayız” diyen Özvar, yüz yüze eğitim konusunda şu açıklamayı yaptı:

“3 Nisan 2023 tarihi itibariyle 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere; halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte, isteyen öğrencilerin devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilmesine; dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilmesine ilişkin kararların ilgili kurullarda alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına karara verildi” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem