YÖK Başkanı Özvar'dan KPSS açıklaması: İncelemeyi tamamladık, savcılığa verdik

YÖK Başkanı Özvar'dan KPSS açıklaması: İncelemeyi tamamladık, savcılığa verdik
Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin soruşturmada ön incelemeyi tamamlayıp, savcılığa teslim ettiklerini belirterek, "Sınavın kendisinden ziyade idari süreçlerle alakalı sıkıntılar olduğunu gördük" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Prof. Dr. Özvar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin soruların çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturmaya da değindi. Prof. Dr. Özvar, sınavla ilgili YÖK olarak ön inceleme yapma yetkileri olduğunu hatırlatarak, "İncelemeyi yaptık ve savcılığa verdik. Sınavın kendisinden ziyade idari süreçlerle alakalı sıkıntılar olduğunu gördük. Yönetsel bakımdan yani soru benzerliği konusu ortaya çıktıktan sonra ÖSYM'nin yönetimini, ondan sonraki süreci yönetmeyle alakalı bazı sıkıntılar. Savcılık bundan sonrasını yürütecek" dedi.

Prof. Dr. Özvar ayrıca, "Eskiden dershaneler üniversite sınavındaki başarıları, üniversite kazandırdıkları öğrenci sayısının yanında aynı zamanda hazırladıkları soruların isabeti bakımından da değerlendiriliyordu. Zaten dershaneler müşterisini buradan topluyor" değerlendirmesinde bulundu.

'PUANLAR VE SIRALAMALAR YUKARI ÇIKTI'

Prof. Dr. Özvar, Türkiye'nin, OECD ülkelerinde yükseköğretim mezunları bakımından hala ortalamanın altında olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Özvar, 150 puan barajının ciddi bir sıkıntı yarattığını gördüklerine vurgu yaparak, "Geçen sene 4 binle Boğaziçi'ne girilen bölümlere şu anda 2 bin 800- 3 bin ile giriyorlar. Geçen sene 2 milyon öğrencinin içerisinde ilk 3-4 bine girenler, 3 milyon 243 bin insanın arasında 2 bin 800- 3 bine girmiş oldu. Yani hem daha fazla öğrencinin içerisinde ilk 3 bine giriyor, hem daha üstüne. Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 binde kapattığımız bir program, bu sene 2 bin 800'le kapattı" ifadelerini kullandı.

(DHA)

Gündem