YÖK'ten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci hakkında inceleme

YÖK'ten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci hakkında inceleme
Boğaziçi Üniversitesi’nde yeniden yapılandırma kararına tepki gösteren öğrencilerin okula girişinin engellenmesi sonrası YÖK, üniversite yönetimi hakkında inceleme başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından fakültelerin yeniden yapılandırılma kararı alınmasına karşı, öğrenciler tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından ise forum düzenlendi. Bu protesto ve açıklamalara katılan 10 öğrencinin okula girişi engellendi. Okula girişleri engellenen öğrencilerin kartları da iptal edildi. Okul yönetimi tarafından ise bu engellemeye dair bir açıklama yapılmadı.

Öğrenciler suç duyurusunda bulundu

Sözcü'nün haberine göre; bu adımın ardından avukatlar aracılığıyla öğrenciler suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturma Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gitti. YÖK, öğrencilerin itirazıyla birlikte savcılıktaki dosya üzerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetim hakkında inceleme kararı aldı.

Rektörlüğün yaptırımları ilk defa öğrencilerin itirazı sonucu incelenecek

Üç yıldır süren Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar sonucu, rektörlüğün yaptırımları ilk kez öğrencilerin itirazı üzerine YÖK tarafından incelenecek. (Kısa Dalga)

Gündem