YRP İstanbul adayı ‘çekilme’ iddialarına yanıt verdi: Gözünden bir damla yaş gelirse o zaman masaya yumruğumuzu vururuz

YRP İstanbul adayı ‘çekilme’ iddialarına yanıt verdi: Gözünden bir damla yaş gelirse o zaman masaya yumruğumuzu vururuz
Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde çıkardığı adayları 31 Mart’a doğru çekeceği iddia edilirken konuyla ilgili YRP İstanbul Adayı Mehmet Altınöz açıklama yaptı: Arazide bizimle birlikte gece gündüz, yağmur çamur demeden kendi işlerinden izin almak suretiyle bizim seçim kampanyamızda çalışan insanların gözünden bir damla yaş gelirse o zaman masaya yumruğumuzu vururuz, bunun hesabını sorarız."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tüm Türkiye’de ve İstanbul’da aday çıkarma kararı aldı. Son dönemde, YRP’nin, adaylarını 31 Mart’a doğru çekileceği iddia edilirken konuya ilişkin T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan YRP İstanbul adayı Mehmet Altınöz, 31 Mart’a doğru adaylıktan çekilecek diyenlere, “Hakkını helal etmiyor…” Bu spekülasyonların; sayılarının 100 bini bulduğunu söylediği İstanbul’daki seçim için çalışan Yeniden Refahlılara karşı da ayıp olduğunu dile getiriyor.

“Bunun hesabını sorarız”

Altınöz’ün ‘çekilme ihtimali’ sorusuna verdiği yanıt şöyle:

“Yok tabii ki. Bir kere bu konuyla ilgili spekülasyon yapanları açıkçası Allah’a havale ediyorum. Elbette partimiz adına yorumlar yapılabilir. Bunlar gayet doğal ama mesela bazı kişilerin “bilgiye dayalı” diyerek bizim partimizle ilgili gerçek dışı iddialar ortaya atmasını açıkçası hem kınıyorum, doğru bulmuyorum hem de Allah’a havale ediyorum. Sonuçta biz teşkilatımızla büyük özveriyle çalışıyoruz. Biraz önce bahsettiğimiz kişilerin şartlarını da dikkate alarak bu samimi, bu ihlaslı insanların kalplerinde bir soru, üzüntü açmak isteyen olursa karşılarında beni bulur. Bu çok net. Yani yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz. Bu gerçek dışı bilgileri yayan insanlar hadlerini bilsinler. Arazide bizimle birlikte gece gündüz, yağmur çamur demeden kendi işlerinden izin almak suretiyle bizim seçim kampanyamızda çalışan insanların gözünden bir damla yaş gelirse o zaman masaya yumruğumuzu vururuz, bunun hesabını sorarız. Onların hadlerini bilmelerini istiyorum. Onları bizimle ilgili iddiaları da ispat etmeye davet ediyorum. Bizim çekilmemiz söz konusu değil. Biz de başkasıyla alakalı herhangi bir çekilme yorumu yapmak gibi bir hakka da sahip değiliz. Yani onların da böyle bir hakkı yok

“Birçok ilde iddialıyız”

Diyelim ki küçük bir farkla AKP kaybetti, Ekrem Bey kazandı. Üzülür müsünüz böyle bir sonuç çıkarsa? Siz kazanamadınız ama Ak parti de kaybetti. Bu sonuç sizi üzer mi?

Şimdi şöyle söyleyeyim. Biz kazansaydık deriz, yani biz niye kazanamadık, buna bakarız. Açıkçası şu kazanmış üzüldük, bu kazanmış sevindik… Yani ben kaybettiğimiz zaman hem 85 milyonun üzüleceğini hem de kendimizin üzüleceğini paylaşabilirim. Nerede eksik yaptık, nerede hata yaptık ki biz vatandaşın oylarını almakta geciktik veya vatandaşımız niye mesela bize teveccüh etmedi diye bir düşünce olur, ama zaten böyle bir şey olmayacak, biz kazanacağız inşallah. Yani sonuçta ben kendime bakarım. Ben bir eksik varsa kendimde ararım.

Urfa adayınız çok konuşuldu. Çünkü AKP milletvekilliği yaptı üç dönem. Aynı zamanda Cumhurbaşkanının danışmanlığını yaptı ve şu anda orada da bir ilgi var benim görebildiğim.

Partinizi kazanmaya yakın gördüğünüz yerler neresi?

Malatya’yı kazanacağız, Şanlıurfa’yı kazanacağız, Kahramanmaraş’ı kazanacağız, Adıyaman’ı kazanacağız. Van Büyükşehir’i kazanacağız. İller bazında söylüyorum hiç ilçelere girmiyorum. Kars’ı kazanacağız, Ağrı’yı kazanacağız. Trabzon’da Türkiye’nin en genç büyükşehir belediye başkan adayımız var 26 yaşında uzay mühendisi. Orada çok favoriyiz. Yani orada kazanma ihtimalimiz çok yüksek. Rize’de Cemil Çolak Bey genel başkan yardımcımız kazanacağız. Rize sayın Cumhurbaşkanının memleketi biliyorsunuz. Bursa’da çok güçlüyüz. Denizli’de, Kütahya’da, Manisa’da güçlü adaylarımız var. Birçok ilde iddialıyız.

Yeniden İstanbul’a dönersek… Hangi aday sizi daha çok düşündürüyor? Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu Azmi Karamahmutoğlu mu Buğra Kavuncu mu? Hangisini daha çok çekiştiğiniz rakip olarak görüyorsunuz?

Biz zaten prensipler üzerinden siyaset yapan bir partiyiz. Yani ben diğer partideki arkadaşların hepsine başarılar diliyorum. Onlar da kendi projeleriyle, kendi vaatleriyle, kendi parti teşkilatlarıyla bir seçim kampanyası yürütüyorlar. Yani onlar elbette kendi politikalarını, kendi siyasetlerini vatandaşla paylaşıyorlar. Biz millî görüşü temsil eden bir partiyiz. Millî görüşün, ahlaklı belediyeciliğin, adil düzen belediyeciliğinin gelmesi için çalışıyoruz. Bunun da karşılığını seçimlerde alabileceğimize inanıyorum. Çok güzel gidiyoruz. (Kısa Dalga)

Gündem