YSP’li Çubuk’tan ‘İkizdere seçim sonuçları’ tartışmasına yanıt: İki ölümden birine mecbur bırakıldıklarını gördük

YSP’li Çubuk’tan ‘İkizdere seçim sonuçları’ tartışmasına yanıt: İki ölümden birine mecbur bırakıldıklarını gördük
Kılıçdaroğlu’nun Akbelen ziyaretine atıf yapan Burcugül Çubuk, “Onları bu hayata mecbur edenden kurtarma vaadi verenin dün alandaki tavrı ile iki ölümden birine mecbur bırakıldıklarını daha net gördük” dedi.

Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, İkizdere’de Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek oy çıkmasını hatırlatan bir Twitter kullanıcısına yanıt verdi. Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimine karşı köylülere ve çevrecilere müdahale eden jandarmayı durdurmaya çalıştığı görüntülerle gündem olan Çubuk, Erdoğan’a oy verenlerin işsizlikle tehdit edildiğini ifade etti.

Twitter’da bir kullanıcı, İkizdere’de Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını hatırlatarak, “Kendinizi boş işlerle yorup diğer bir seçim döneminde biz çok çalıştık demeyin” paylaşımını yaptı.

İkizdere'de Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 88,32, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde 11,68 oy çıkmıştı.

Söz konusu tweeti alıntılayan Yeşil Sol Parti Milletvekili Burcugül Çubuk, bölge halkını tatmin etmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akbelen ziyaretine atıfla şunları belirtti:

“Halkın kime oy verdiği tartışmasında bazı şeyleri hatırlamakta yarar var. Santralde çalışan işçiler ve aileleri işsizlik tehdidi ile AKP'ye oy vermek zorunda bırakılıyor. Keza geçen gün yaptıkları Limak taraftarı açıklama da işsizlikle, açlıkla tehdit edilmeleri yüzünden. Onları bu hayata mecbur edenden kurtarma vaadi verenin dün alandaki tavrı ile iki ölümden birine mecbur bırakıldıklarını daha net gördük.”

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda Limak Holding’e ait maden ocağını genişletmek için günlerdir ağaçlar kesiliyor. İkizdere Köylülerinin yıllardır yürüttüğü mücadeleye ağaç kesiminin başlamasıyla birlikte çevreciler de destek veriyor.

Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk da köylülerin yanında olan isimlerden.

Çubuk, jandarmanın biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahaleye karşı TOMA’yı durdurmaya çalışmış, jandarma kalkanlarının önüne geçmişti. (Kısa Dalga)

Gündem