Yüksekova'da arabasıyla çarptığı çocuğun ölümüne neden olan uzman çavuş, tepki gösteren mahalleliye silah çekti

Yüksekova'da arabasıyla çarptığı çocuğun ölümüne neden olan uzman çavuş, tepki gösteren mahalleliye silah çekti
Hakkari Yüksekova'da uzman çavuşun kullandığı sivil araç, 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a çarparak ölümüne neden oldu. Uzman çavuş olay yerinde toplananlara ise silah doğrulttu.

Hakkari Yüksekova'da İpek Yolu Caddesi'nde, Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuşa ait araç, annesi ile refüjde bekleyen 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a çarptı. Olay yerinde hayatını kaybeden küçük çocuğun annesi ve kardeşi ise olaydan şans eseri kurtuldu.

Gazete Duvar'dan Evrim Deniz'in haberine göre Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Aracı kullanan uzman çavuş ise gözaltına alındı.

Ailenin Avukatı Ömer Faruk Aşkan şunları anlattı: "Görgü tanığının hem aktardığı hem de emniyette verdiği ifadeye göre anne ve iki çocuğu orta refüjde bekliyormuş. O sırada Chevrolet marka beyaz renkli sedan araç normalin üzerinde bir hızla seyrediyor.

Aynı şeritte bulunan, önündeki kamyonet ısrarla yavaşlaması için korna çalmasına rağmen yüksek bir hızla kamyoneti sollayarak diğer şeride geçerken Erdem Aşkan'a çarpıyor. Anne ve Erdem'in kız kardeşi ise aracın çarpmasından kıl payı kurtuluyor. Çocuğu hastaneye götürmüyor. Bunlar tutanaklarda da mevcut.

Çocuğa çarpan aracı kullanan şahsa tepki gösterip aracını tekmeliyorlar. Aracı kullanan kişi de silah çekerek vatandaşları tehdit ediyor, aracına binerek olay yerinden kaçıyor. Sonrasında ise gözaltına alındığını öğrendik." (Kısa Dalga)

Gündem