Yunan ekip, depremi duyar duymaz gelmek istemiş

Yunan ekip, depremi duyar duymaz gelmek istemiş
Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Yunanistan'daki kurtarma ekibinin tümünün Türkiye'ye gelmek istediği bildirildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 depremde 30 bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Depremde binlerce bina yıkılmıştı. Depremden sonra Türkiye'nin yardımına koşan ilk ülkelerden biri de Yunanistan olmuştu.

Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK) ekibinden Miltos Karayordadis, Hatay'da deprem bölgesine giden ilk ekip olduklarını söyledi.

İlk depremden 12 saat sonra bölgeye ulaştıklarını, ekibinde 44 kişi bulunduğunu, 6 doktor ve sağlık çalışanı, 3 de kurtarma köpeği olduğunu ifade etti.

Karayordadis, Hataya'da inanılmaz bir yıkım görüntüsü olduğunu, depremin şiddetini duyduklarında bunu beklediklerini belirterek "5 kişiyi canlı olarak çıkardık. 5 kişinin de cenazesini çıkardık. İlk geldiğimiz gün bir iletişim problemi yaşadık ve ikinci gün çevirmenler gelmeye başladı ve iletişimi sorunsuz devam ettirdik" dedi.

Yunan kurtarmacı, şöyle devam etti: "Hatay’ın medeniyetler şehri olduğunu bilmiyordum ilk defa duyuyorum. Yıkımları duyduğumuzda kesinlikle ilk düşündüğümüz şey enkaz altında kalan insanlar ve onların yakınları ve aileleri oldu. İlk duyduğumdan beri Yunanistan’daki, tüm ekibim hemen buraya gelmek istedi. 80 kişi gelmek istedi 40 kişiyi getirebildik. Depremzedelere ve ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz ve onların acısını kesinlikle paylaşıyoruz. Bir sporcunun olduğunu duyduk onu enkaz altından çıkarmaya çalıştık. Bugün ayrılıyor olmamıza rağmen sabah 7’ye kadar arama-kurtarma çalışmalarına devam ettik.” (ANKA)

Gündem