Yunanistan'ın yardımları Türkiye'ye ulaştı: Yunan görevlilerinin kıyafeti dikkat çekti

Yunanistan'ın yardımları Türkiye'ye ulaştı: Yunan görevlilerinin kıyafeti dikkat çekti
Yunanistan'ın Kahramanmaraş depremlerinin ardından gönderdiği yardım Türkiye'ye ulaşırken, Yunan görevlilerin giydiği yelek dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki büyük depremin ardından afet bölgesine hem yurt içinden hem de yurt dışından yardımlar sürüyor.

Yunanistan'da toplanan tıbbi gereçler, battaniye ve ısınma malzemelerini taşıyan 48 kamyonetten oluşan konvoy, başkent Atina'dan yola çıkıp İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi.

Tekirdağ'a ulaşan konvoyun taşıdığı malzemeler, AFAD depolarına indirildi.

Atina Sivil Savunma Bölge Müdürü Kokkalias Vasilis, Türk milletine yardım için geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu büyük depremden dolayı bu bizim görevimiz tabi ki gelmek. Buraya 20 saatlik bir yoldan geliyoruz. Yardımlar gelmeye devam edecektir. Araçlarımızda battaniye ve ısınmayla ilgili malzemelerin yanı sıra 5 araçta da tıbbi gereçler bulunuyor."

yunanistan-yardim.jpg

Bu arada Yunanistan'dan gelen görevlilerin üzerlerine giydikleri sarı renkli yeleklerin (üstte) arkasına Türkiye ve Yunanistan bayraklarının kalp içinde işlendiği görüldü. (DHA)

Gündem