Yurt dışına çıkmasına izin verilmeyen Hakan Atilla karara 'şaşırmış': Yetkililerden bilgi alamıyorum

Yurt dışına çıkmasına izin verilmeyen Hakan Atilla karara 'şaşırmış': Yetkililerden bilgi alamıyorum
Pasaportuna el konmak istenen ve Türkiye'den çıkmasına izin verilmeyen eski Halkbank genel müdür yardımcısı ve eski Borsa İstanbul genel müdürü Hakan Atilla, kararın kendisi için 'sürpriz' oluğunu söyledi.

ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından Türkiye'ye dönen Atilla, bugün pasaportuna el konmak istendiğini duyurmuştu.

Atilla, ailesiyle Kıbrıs'a gitmek isterken, yurt dışı yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürüldüğünü belirtmişti.

Gazeteci Sevilay Yılman, Twitter hesabında, İstanbul Havalimanı’ndan uçağa geçmesine izin verilmeyen Hakan Atilla'yla konuştuğunu aktardı.

Yılman şunları yazdı: "Amerika’dan döndükten sonra böyle bir yasak olmadığını ve daha önce çıktığını ve bugün karşılaştığı bu durumun da kesinlikle sürpriz olduğunu ifade ediyor. Ve yurt dışı çıkış yasağının sebebini öğrenmek için de hiçbir yetkiliden bilgi alamadığını söylüyor. Çok acayip bir durum bu! Çünkü Hakan Atilla Amerika’da cezaevinden tahliye olduktan sonra Türkiye’ye girişinde dönemin Ekonomi Bakanı Berat Albayrak tarafından çiçeklerle karşılanmıştı. Ne oldu şimdi? Neden bu yasak?" (Kısa Dalga)

Gündem