Yurtta birlikte uyuyan ikiz kardeşler 'Eşcinsel' denilerek atıldı

Yurtta birlikte uyuyan ikiz kardeşler 'Eşcinsel' denilerek atıldı
6 Şubat depremlerinde enkazdan kurtarılan ve o günden bu yana korktukları için dirlikte uyuyan ikiz kardeşler ‘eşcinselsiniz’ denilerek yurttan atıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'nde okuyan ve yurtta beraber uyuyan depremzede ikiz kardeşler 'eşcinsel' denilerek yurttan atıldı. Antalya Valiliği, depremzede ikizlerin okulun yurdundan atıldığı iddiaları üzerine inceleme ve soruşturma başlattı.

4,5 saat göçük altında kaldılar

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir yıkıma uğrayan Hatay'da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan tek yumurta ikizi kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya'daki bir liseye aldırdı.

Korktuğu için yalnız uyuyamıyor

Aynı okulun yurdunda konaklamaya başlayan kardeşlerden biri, göçük altında kalmanın korkusuyla kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başladı. Ancak bu durum, yurt yönetimine şikayet edildi. İkizlerin kaldıkları okul yurdunda beraber uyumaları nedeniyle 'eşcinselsiniz' denilerek şikayet edildi.

'Ne okulda ne yurtta istemiyoruz'

Gazete Duvar'den Ceren Deniz'e konuşan baba Mehmet Tuzsuz ikizlerin kaldığı yurttan bir yöneticinin kendisini aradığını, "Kızları disipline sevk ettik. Ne okulda ne de yurtta onları istemiyoruz" dediğini anlattı. Arayan eğitimcinin bu sözleri karşısında neye uğradığını şaşırdığını söyleyen Tuzsuz, bu olaydan sonra kış günü sokakta kalan çocuklarının bir tanıdıklarının yanına yerleşip geceyi orada geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yurttan atılan kardeşlerin okuldan da alınmasının istendiğini aktaran Tuzsuz, eğitim kurumu yetkilileri hakkında hukuki süreç başlatacağını ve baskılara rağmen çocukların kaydını okuldan almayacağını söyledi.

'Günlerdir çare arıyorum, bir sonuca ulaşamadım'

Deprem acısı yaşayan ailesine, henüz bu acının senesi dolmadan devlet eliyle yenilerinin yaşatıldığını söyleyen baba Tuzsuz, okul ve yurt yönetimine karşı yaklaşık bir aydır verdikleri mücadeleyi şöyle anlattı:

"Depreme Antakya’da yakalandık. Depremden sonra Alanya’da okul yurdunda kalmaya başladılar. Biri, deprem korkusuyla yalnız uyuyamıyordu. Kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başladı. Öğrencilerden biri, ‘Birlikte uyuyorlar’ diye şikâyet etmiş. Yurt yönetimi, 15 Aralık akşamı bundan başka gerekçe göstermeden çocukları sokağa attı. Geceyi bir tanıdık evinde geçirdiler. Günlerdir çare arıyorum, bir sonuca ulaşamadım.”

'Devletin yurdunda depremden korkup birlikte uyuyamadılar'

İkiz kızlarının kick boksta kendi yaş gruplarında dünya dereceleri olan azimli iki sporcu olduğunu söyleyen Tuzsuz, “Bu çocuklar depremde ölümle burun buruna geldiler. 4,5 saat göçük altındaydılar. Bir umut kurtarılmayı beklediler, hayatta kaldılar, kolay değil. Onlar, tek yumurta ikizi. Anne karnında koyun koyuna uyudular, kaldıkları enkazın altında yaşamayı umut edip uyudular. Ama devletin yurdunda depremden korkup birlikte uyuyamadılar. Barınamadılar o yurtta. Şimdi onları okuldan da almamı istiyorlar ama almayacağım. Haklarını sonuna kadar savunacağım" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem