Zafer Partili Aslan: 'Rant için rezidans yapanla kendi arazisine müstakil ev yapanı aynı kefeye koymayın'

Zafer Partili Aslan: 'Rant için rezidans yapanla kendi arazisine müstakil ev yapanı aynı kefeye  koymayın'
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, büyük şehirlerde rant elde etmek amacıyla lüks rezidans yapan müteahhitlerle, kendi arazisine 1-2 kat müstakil ev yapan insanların aynı kefeye konulduğuna dikkat çekti.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, “kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm" olarak ortaya çıktığını savundu.

"İki katlı müstakil evi olan, emekli, kendi yuvasının derdinde, dar gelirli insanlarımız var" diyen Aslan şöyle devam etti: "Son depremlerde bu evler vatandaşlarımız için adeta birer sığınak oldu. Kentsel dönüşüm artık rantsal dönüşüm olarak ortaya çıktı. İnsanlarımızın çok kutsal olan barınma hakkı var. Anayasal düzende de temel bir ilke.

Ülkemizde yapı kayıt belgesi bekleyenlerin birçoğu zaten büyük şehirlerin dışında da var. Vatandaşların şehir dışı bölgelerde barınmak amaçlı evler inşa etmek istemesi de imar sorunlarına sebep oldu. İmarı olmayan, altyapısız, yolu dahi olmayan kırsal bölgelerde vatandaşların evleri için ruhsat almak için birçok engel konuldu.

Bu insanların hiçbirinin bu evlerini rant amaçlı yaptığına inanmıyorum. Herkes dişinden tırnağından ayırdığı bir meblağa ile ailelerini yaşatmak için, onların rahatı için ve eminim ki inşaat kalitesini müteahhitlerden çok daha yüksek kalitede malzeme kullanarak; çok daha sağlam yaptılar bu inşaatları.

Devletimizden beklentimiz, yıkım olmaması...Yıkmak çok kolay ama yerine bugün siz yenisini yapamadıktan sonra bunun da anlamı yok. Başka türlü yardım olması gerekiyor. Depremde dayanıklı olması şartı ile evlerinizin ruhsatlandırılmasına yönelik alternatif bir yol ve çözüm bulunmalı." (ANKA)

Gündem