Ümit Özdağ: Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz

Ümit Özdağ: Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz
Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ görüşmesinin ardından iki lider kamera karşısına geçi. Özdağ, 28 Mayıs'taki ikinci turda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi.

ESRA TOKAT

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğinin açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi lideri Ümkit Özdağ’a çevrilmişti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu Genel Merkez önünde karşıladı.

Zafer Partisi Genel Merkezi önünde bekleyen partililer ve yurttaşlar, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganı attılar.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Özdağ kameraların karşısına birlikte geçti.

Güzel sonuçlar elde ettik

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin geleceği açısından her partiye, genel başkana sorumluluk düşüyor. Biz de oturduk konuştuk. Güzel sonuçlar elde ettik. Genel başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Özdağ: Kılıçdaroğlu'na oy verin

Özdağ da, "Türkiye'nin en büyük sorunu 13 milyon kaçağın geri gönderilmesidir. Yılda 11 milyar dolar harcayarak yoksulluğu gideremeyiz, güvenliği sağlayamayız" diye konuştu.

Özdağ şunları söyledi: "Türkiye'nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın geri yollanmasıdır. 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan, yenilerinin gelmesi engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir.

11 milyar dolar harcayarak fakirlikten kurtulamayız, kiraların yükselişini engelleyemeyiz, sokaklarda güvenliği sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız. Bir ülke 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz.

Numan Kurtulmuş'la görüşme

Birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan görünüm iki adayın 28'inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş ve Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz' diye sorduk. Anlattıkları sığınmacıların vatandaşlarına dönmesini içermiyordu.

Kemal Bey ile görüştük, sığınmacıların geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kendisiyle fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun. Eğer Türkiye'nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, çocuklarını dışarıya güven içinde yollamak istiyorsanız 28 Mayıs'taki seçimlerde 13 milyon sığınmacıyı gönderecek politikalara, Kılıçdaroğlu'na destek verin..."

Açıklamadan sonra "Halkın umudu Kılıçdaroğlu", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor "sloganları atıldı.

'Yedi madde gündeme gelmişti

Özdağ hafta içinde Kılıçdaroğlu ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Dün bir açıklama yapan gazeteci İsmail Saymaz Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun dün akşam görüştüğünü ve yedi maddelik mutabakat metni konusunda anlaştığını belirtmişti.

Saymaz’ın açıkladığı mutabakat metninde yer alan 7 madde şöyleydi:

1. Anayasanın ilk 4. maddesi değişmeyecek
2. Anayasanın 66. maddesi aynen korunacak
3. 1924 Anayasasına bağlı kalınacak
4. Sığınmacılar 1 yıl içerisinde gönderilecek
5. Terörle etkin mücadele yapılacak
6. Yolsuzlukla etkin mücadele yapılacak
7. Kamudaki atamalarda liyakat esasına göre hareket edilecek.

AP, 'Kılıçdaroğlu' demişti

!4 Mayıs’ta Zafer Partisi’yle birlikte seçimlere giren ve cumhurbaşkanlığı yarışında Sinan Oğan’ı destekleyen Ata İttifakı üyesi Adalet Partisi, ikinci turda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almıştı: “ATA İttifakı'nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir. Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek vermek oldu." (Kısa Dalga)

Gündem