Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 'İlkelerimiz var' dedi: Kabul edilmezse iki adayı da desteklemeyiz

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 'İlkelerimiz var' dedi: Kabul edilmezse iki adayı da desteklemeyiz
ATA İttifakı'nın bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'şartları karşılanmazsa' ikinci turda iki adayı da desteklemeyeceklerini söyledi.

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeterli oy alamayan Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalmıştı. İkinci tur seçimi 28 Mayıs'ta yapılacak.

İlk turda yüzde 5'ten fazla oy alan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın desteği ikinci turda kritik hale gelmişti.

Halk TV'de soruları yanıtlayan Özdağ, kendi seçmenini 'mevcut düzen partilerini benimsemeyen, Atatürk’ten, Türk milliyetçiliğinden taviz vermeyen, Kandil ile domuz bağı arasına sıkışmaya karşı ve sorgulayıcı' olarak tanımladı.

'Temel ilkelerimiz var'

Özdağ şunları kaydetti: "Bu seçmene ‘Ahmet’i destekle‘ dediğin zaman ‘Tamam‘ diyecek bir seçmen değil. Biz ilkeleri ortaya koyduk. Bu temel ilkeler konusunda bir protokol hazırlanır ve karşımızda hangi ittifak varsa bu protokol çerçevesinde anlaşma sağlandıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız.

Bu protokolün uygulamaya geçirilmesi noktasında bazı görevlerin de sorumluluk üstlenmek adına biz de sürecin içerisinde yer alabiliriz, almayabiliriz çok önemli değil. Sonra desteğimizi kamuoyuna ‘Biz bu çerçevede önümüzdeki seçimde bu adayı destekleyeceğiz’ diyeceğiz.

'Kabul edilmezse ikisini de desteklemeyiz'

Her iki aday da diyecekler ki ‘Ben sana bu şartları yerine getirirsem bu taraftan oy kaybederim, evet değil’ diyecekler. O zaman biz de ‘Bizim taleplerimiz bunlardı. Hem Kılıçdaroğlu hem Erdoğan talepleri karşılayamayacağını söyledi. Nokta koyuyoruz. İki adayı da desteklemiyoruz’ diyeceğiz." (Kısa Dalga)

Gündem