Zafer Partisi'nden darp iddiasına yanıt: Arbedenin Soner Çam ile ilgisi yok

Zafer Partisi'nden darp iddiasına yanıt: Arbedenin Soner Çam ile ilgisi yok
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Uğur Batur, partinin kurucularından Soner Çam'ın darp iddialarını yalanladı.

Zafer Partisi kurucularından ve Eskişehir eski İl Başkanı Soner Çam, partisinden istifasını çarpıcı bir iddia ile duyurmuştu. Çam, Zafer Partisi'nin Kurucular Kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini, Genel Başkan Ümit Özdag'ın azmettirmesi sonucu kendisinin ve arkadaşının 20 kişi tarafından darbedildiğini ileri sürdü. Çam, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyeliğinden ve Parti üyeliğinden istifa ettim.Türkiye Cumhuriyeti Devletine baş kaldıran Ümit Özdağ azmettirerek beni ve arkadaşımı 20 kişi ile darbettiler."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Çam'ın iddialarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Özdağ, "Bugün 2013’de F. Gülen’e destek veren twit attığı için disipline sevk ettiğim, GİK toplantısı sonrasında 2. bir toplantı düzenleyerek, Zafer Partisi kongresini sabote etmeyi hedefleyen Çam, 16 Eylül’de EGM Kom Daire Başkanı M. Çorumlu Başmüfettişi C. Karabacak’ı ziyaret etmiş" dedi.

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Uğur Batur ise halktv.com.tr'den Eda Narin'e yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı. Batur, şu ifadeleri kullandı:

"Genel İdare Kurul toplantımız vardı. Programlı bir toplantıydı. Oradaki toplantımız sırasında genel başkanımız konuşmasını yaptı. Konuşmasının sonuna doğru da Soner Çam'a 2013 yılında atmış olduğu FETÖ'yü savunan bir tweeti vardı, onu okudu. Ve 'seni dün itibarıyla ihraç talebiyle savunman alınmak üzere disiplin kuruluna sevk ettim, bilgin olsun' dedi.

Bunun üzerine Soner Çam sinirlenip toplantı düzenini bozacak şekilde sesini yükseltince parti yetkililerimiz de dışarı çıkmasını söyledi. Fakat salondan çıktıktan sonraki boşlukta bir tane yanında parti yetkilisi olmayan kimsenin tanımadığı birini getirmiş. Adam, Soner Çam'ın çıkarıldığını görünce bir anda küfürler etmeye başlayınca orada bir arbede yaşandı. Arbedenin Soner Çam ile ilgisi yok. Soner Çam başka taraftaydı o sıra. 'Bana saldırdılar' diyor. Kimsenin ona saldırdığı yok. Bütün olay da bu. Kendisinin disiplin kuruluna sevk edilmesini hazmedemedi.

Bu ülkede hukuk var. Gideriz mahkemeye, neyse hesabı görürüz. O orada artık atıldığını anlayınca bir anda tutum çirkefleşmeye döndü. Sürekli artık bir şeyler yazıyor."

Gündem