Zehirli yiyecekler listesine dikkat edilmeli! Bakanlık raporuyla ortaya çıkan zehirli yiyecekler

Zehirli yiyecekler listesine dikkat edilmeli! Bakanlık raporuyla ortaya çıkan zehirli yiyecekler
ABD'de Tarım bakanlığı tarafından paylaşılan bir rapor zararlı yiyeceklerin listesini ortaya çıkardı. Listede Türk mutfağında kullanılan birçok yiyecek de yer alıyor

İzmirolay.com.tr tarafından paylaşılan bir haber sosyal medyada dikkat çekti. ABD'de yapılan bir araştırma sonrasında ortaya çıkan sonuç çok şaşırttı. Zehir riski bulunan yiyecekler listesi herkesi çok şaşırttı.

İzmir Olay haber sitesinde aktarılanlara göre; Son dönemde sosyal medyada dolaşan bir liste şaşkınlık yarattı. Milliyet.com.tr tarafından paylaşılan içerik Halk TV başta olmak üzere çok sayıda haber sitesi tarafından da haberleştirildi. ABD'de yapılan bir araştırmanın sonuçları ürküttü. İddiaya göre tarım ilacı içeren meyve ve sebzeler vücuda zarar veriyor. Peki ama en çok tarım ilacı bulunan sebze ve meyveler hangileri?

Mutfağımızda çokça tüketmiş olduğumuz bazı yiyeceklerle ilgili önemli bir araştırma yayınlandı. Milliyet tarafından paylaşılan bir içerikte zehirli yiyeceklerin listesi paylaşıldı.

seedling-5979389-1280.jpg

ABD Tarım Bakanlığının, 48 en popüler sebze ve meyveden aldığı 36,000'den fazla numune üzerinde yaptığı araştırma sonucunda, çileğin meyveler arasında en zehirli içeriğe sahip olduğu ve piyasadaki çileklerin % 70'inin kimyasal tarım ilacı içerdiği belirlendi. Tek bir çilekte 20 farklı tipte tarım ilacı bulundu.

Aynı araştırmaya göre çok fazla miktarda tarım ilacı içeren meyve ve sebzeler:

1. Çilek

2. Ispanak

3. Nektari

4. Elma

5. Şeftali

6. Armut

7. Vişne ve kiraz

8. Üzüm

9. Kereviz

10. Domates

11. Dolmalık biber

12. Patates

Araştırmaya göre en az miktarda tarım ilacı bulunan meyve ve sebzeler:


1. Süt mısırı

2. Avakado

3. Ananas

4. Lahana

5. Soğan

6. Donmuş bezelye

7. Kuşkonmaz

8. Mango

9. Patlıcan

10. Kavun

Kaynaklar: Daily Mail - PembeNar, İzmir Olay, Halk TV ( Milliyet.com.tr )

Yaşam