Zeren'in arkadaşları asansör kazasını protesto etti: Kader değil ihmal

Zeren'in arkadaşları asansör kazasını protesto etti: Kader değil ihmal
KYK yurdunda yaşamını yitiren 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın arkadaşları, yürüyüşe izin verilmeyince oturma eylemi yaptı.

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kazasına yaşamını yitiren Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş'ın (22) arkadaşları, kent meydanında toplanarak oturma eylemi başlattı.

Ertaş'ın arkadaşları, Atatürk Kent Meydanı'nda olayı protesto etmek için yürüyüş yapmak istedi. Ancak yürüyüşe polis tarafından izin verilmemesi üzerine öğrenciler, oturma eylemi başlattı.

Öğrenciler, "Kader değil ihmal", "İhmale karşı omuz omuza", "Ölmeye değil okumaya geldik" ve "Sessiz kalma" yazılı dövizler taşıdı.

Geçen hafta da asansörde kalmış

Bu arada, Zeren Ertaş'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Zeren Ertaş'ın, 1 hafta önce de yurtta asansörde kaldığı ortaya çıktı.

Kızı Zeren'in geçen hafta annesine yurtta asansörde kaldığını anlattığını söyleyen baba Akın Ertaş, "Geçen hafta annesine asansörde kaldığını söylemişti. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın" dedi.

Ertaş'ın cenazesinin yarın öğlen İstanbul'un Pendik ilçesi Kurtköy Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi. (DHA)

Gündem