Zerin Kılınç'ın şüpheli ölümünde beraat kararına bakanlık itirazı

Zerin Kılınç'ın şüpheli ölümünde beraat kararına bakanlık itirazı
Şüpheli şekilde pencereden düşerek yaşamını yitiren Zerin Kılınç davasında Yılmaz Sazak'a verilen beraata Aile Bakanlığı itiraz etti.

Kısa Dalga - Son yıllarda birçok kadın şüpheli şekilde yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Birçok dosya da 'intihar ya da kaza' denilerek kapatıldı.

Zerin Kılınç da Eskişehir'de 2'nci kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti. Erkek arkadaşı olduğu belirtilen Yılmaz Sazak 'cinayet' suçundan yargılandı ve beraat etti. Ancak bu karar Yargıtay'a taşındı.

71832-3.jpg

Bakanlık'tan itiraz

DHA'nın haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da karara itiraz etti. Bakanlık adına dilekçe veren Avukat İlter Duman, sanık Sazak'ın çelişkili ifadeler verdiğini belirtip, tehdit mesajlarına dikkat çekerek, "Bu karar hem olacak benzer olaylardaki muhtemel sanıklara cesaret vermekte hem de kamu vicdanında derin yaralar açmaktadır" dedi. Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

Hayatın olağan akışına aykırı

71832.jpg

"Sanık Yılmaz Sazak, yargılamanın çeşitli aşamalarında verdiği ifadelerde olayların gelişimine, mevcut delil durumuna göre esasa etki edecek konularda suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik çelişkili ifadeler vermiştir. Olay yerinde yırtılmış halde bulunan tişörtün sanığın anlatımdaki gibi kullanılması durumu hayatın olağan akışına aykırılığın da ötesindedir.

'Senaryo kurguladı'

Bir kişi camı kapatmak yerine veya camı kapatmak istememesi durumunda başka herhangi bir şeyi cam önüne koymak yerine üzerindeki tişörtü yırtıp camın önüne koyması akılla ve mantıkla izah edilecek bir durum değildir. Sanık yine burada tartışma esnasında maktulün tişörtünü yırttığını gizlemek için bu şekilde bir senaryo kurgulamıştır. Çok açık bir şekilde olaydan önce maktulle ciddi bir şekilde kavga etmiş ve bunun ortaya çıkmasını istememektedir.

'İntihar etmesini gerektirecek bir durum yok'

Maktulün düzenli bir hayatı ve bir de çocuğu bulunmaktadır. Dolayısıyla intihar etmesini gerektirecek bir durum da ortada yoktur. Sanığın ifadelerinden de yola çıkacak olursak olay günü veya öncesine ilişkin bir insanın kendi yaşamına son verecek derecede bir olay yaşanmadığı görülecektir. Bu sebeple Zerin Kılınç'ın intihar etme durumu da kesinlikle akla getirilmemelidir.

'Deliller sanık lehine değerlendirilmiş'

Dosyaya sunulmuş olan bilimsel mütalaada olaya ışık tutan bazı durumlar mevcuttur. Ancak mahkeme bilimsel mütalaayı tamamen göz ardı ederek karar vermiştir. Yerel mahkeme, suçun işlendiğinin objektif olarak kanıtı olan tüm delilleri sanık lehine değerlendirmiştir.

'Kamu vicdanı yaralanıyor'

Olayın olduğu yer, orada bulunan kişiler ve olayın niteliği gereği mevcut delil durumu da dikkate alındığında daha etkin bir yargılama ve değerlendirme yapılması gerekirdi. Ancak mahkeme elde bulunan ve tarafımızca suçun işlendiğine kesin kanıt olan delilleri tamamen sanık lehine yorumlamış ve neticeten de beraat kararı vermiştir. Verilen bu karar hem olacak benzer olaylardaki muhtemel sanıklara cesaret vermekte hem de kamu vicdanında derin yaralar açmaktadır." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem