Zincir market ve AVM’lere İngiltere modeli gelebilir

Zincir market ve AVM’lere İngiltere modeli gelebilir
Esnafı korumak için İngiltere’de olduğu gibi zincir market ve AVM’ler saat 10.00 ile 18.00 arasında ve Cumartesi günleri saat 13.00’ kadar açık kalabilir. Pazar günleri ise tamamen kapalı olması gündemde.

Salgın döneminde zor günler geçiren esnafa yönelik düzenlemeleri ve perakende yasa tasarısını görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken arasındaki görüşmede AVM’ler için İnglitere modeli gündeme geldi. Bakan Elvan’ın verdiği örneğe göre, İngiltere’de olduğu gibi zincir market ve AVM’ler saat 10.00 ile 18.00 arasında ve Cumartesi günleri saat 13.00’ kadar açık kalabilir. Pazar günleri ise tamamen kapalı olması gündemde.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre,  TESK, AVM ve zincir marketlerle ilgili yasanın bir an önce çıkarılmasını isterken Elvan’ın bu konuda İngiltere örneğini verdiği öğrenildi. İngiltere’de zincir market ile AVM’lerin saat 10.00-18.00 arasında açık olduğuna dikkat çekildi. Cumartesi günleri saat 13.00’te kapanan bu işletmeler, pazar günü ise tümüyle kapalı. Alınan bilgiye göre Elvan, bu örneğin Türkiye’de olabileceğini, bunun yönetmelikle yapılabileceği belirtti. 

 

Ekonomi