Zırhlı araç çarpmıştı... Miraç'ın babası beraat kararına tepki gösterdi: Adalet nerede?

Zırhlı araç çarpmıştı... Miraç'ın babası beraat kararına tepki gösterdi: Adalet nerede?
Zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybeden Miraç Miroğlu'nun babası Salih Miroğlu, sanık polise verilen beraat kararına tepki gösterdi. Baba Miroğlu, "Sanık polisin avukatı, ‘Miraç’ın anayola çıkması sonucunda araç çarptı’ dedi. Ama Miraç’a, evin önündeki sokakta araç çarptığını herkes biliyor. Olayın görüntüsü var " dedi.

Şırnak İdil'de 3 Eylül 2021 tarihinde evinin önünde bisiklet sürerken zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Miroğlu'nun ölümüne dair açılan davada dün karar çıktı.

Sanık polis Metin Kiraz hakkında “taksirle öldürme” suçundan açılan davanın 7’inci duruşmasında, beraat kararı verildi. Savcı, mütalaasında zırhlı aracın yavaş gittiğini ve Miraç Miroğlu’nun "kusurlu" olduğunu iddia etti. Savcı, sanık polisin ise "kusursuz" olduğunu savundu. Miroğlu'nun aile avukatları, kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacak.

Miraç evinin önündeydi, 'anayola çıktı' dediler

Kararı Mezopotamya Ajansı'na (MA) değerlendiren Miroğlu’nun babası Salih Miroğlu, sanık polisin ceza alması için mücadele edeceklerini vurguladı. Baba, karar duruşmasına işaret ederek, "Sanık polisin avukatı, ‘Miraç’ın anayola çıkması sonucunda araç çarptı’ dedi. Ama Miraç’a, evin önündeki sokakta araç çarptığını herkes biliyor. Olayın görüntüsü var ve bütün mahalle de şahittir. Verilen bu kararı kabul etmiyorum. Sonuna kadar itiraz edeceğiz. Bizim gözümüz tazminatta değildir, failin en ağır şekilde cezalandırılmasındadır. Bizim tek amacımız fail polisin en ağır şekilde cezalandırılmasıdır” diye konuştu.

"Adalet nerede? Adalet olsaydı bu karar çıkmazdı" diyen baba Miroğlu, şunları söyledi: "Ben bir trafik kazası yapsam, bir çocuğa çarpsam ve ailesi davacı olsa 20 yıldan fazla hapis cezası alırım. Bu kabul edilir bir şey değildir. Ben bir polise veya herhangi bir yurttaş bir polise çarpsaydı müebbet hapis cezası alırdı. Bu karar bu tarz olaylara davetiye çıkartıyor. Başka bir kentte, mahallede veya sokakta bir polis bir çocuğa çarpsa demek ki beraat alacak. Bu beraat kararlarında cesaret alırlar." (Kısa Dalga)

Gündem