Zonguldak, Ordu, Düzce, Samsun: Karadeniz'i sel aldı

Zonguldak, Ordu, Düzce, Samsun: Karadeniz'i sel aldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı sağanak yağış Karadeniz'de etkili oldu. Zonguldak, Ordu, Düzce'de dereler taştı, evleri su bastı. Samsun'da sele kapılan bir kişi yaşamını yitirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Zonguldak'ta dünden beri aralıklarla süren yağış sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kozlu ilçesi Ilıksu Mahallesi'nde Ilıksu Deresi taştı. Derenin taşmasıyla mahalledeki yollar göle dönerken, bazı iş yerlerini su bastı. Tarım alanları da su altına kaldı.

İstanbul Zonguldak yolunun Ilıksu mevkisinde iki ayrı noktada heyelan oluştu. Yolun Zonguldak merkez istikameti ağaç, toprak ve kaya parçalarıyla kapandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi mevkisinde ise yola kayalar düştü. Polis ve jandarma ekipleri hastaneye gidenlere geçiş izni verirken, diğer araçların geçişine izin verilmedi. Yolda mahsur kalan sürücülerin geri dönüşü tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor. Bölgede Karayolları, belediye, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

ORDU

Ordu'da etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinden geçen Bülbül Deresi üzerinde bulunan bir köprünün korkulukları yıkıldı.

Dereden taşan sular cadde ve sokakları göle çevirirken, yollar ağaç parçaları çamur yığınlarıyla doldu. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, vatandaşlar kendi imkanları ile temizlik çalışması yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri de Bülbül Deresi'nde temizlik çalışması başlattı.

Öte yandan, Karadeniz Sahil Yolu'nda ise bazı araçlar yoldaki su birikintilerinde mahsur kaldı. Araç sürücüleri güvenlik güçleri tarafından güvenli bölgelere alındı.

DÜZCE

Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, sabah etkisini artırdı. Sağanak, Yığılca ilçesi ve yakın köylerde su taşkınlarına neden oldu. Gündolaması köyünde birçok evi su bastı.

SAMSUN

Samsun'da sel: Bir kişi yaşamını yitirdi

Çarşamba ilçesine 42 kilometre uzaklıktaki Gökçedere Mahallesi'nde dün akşam sağanak sonrası Abdal Deresi taştı.

Odun toplamak için dışarı çıkan engelli Türkan Yılmaz da sel sularına kapıldı. Bölgeye çok sayıda AFAD, jandarma ve arama-kurtarma ekibi gönderildi.

Ekipler, saat 08.00 sıralarında Yılmaz'ın 6 kilometre uzaklıkta cansız bedenine ulaştı. Cenaze, Çarşamba Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ÇORUM

Çorum'da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Yağış nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte zorlanırken, sokaklar ve caddelerden akan su nedeniyle, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarını su bastı. Belediye ekipleri su basma ihbarları üzerine gece boyu tahliye çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde başlayan sağanak sonrası kentin değişik bölgelerinden 37 ihbar aldıklarını ve ekiplerin belirtilen adreslere giderek su tahliyesini gerçekleştirdiklerini söyledi.(DHA)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem