Zonguldak'taki heyelan sonrası risk altındaki 14 ev tahliye edildi

Zonguldak'taki heyelan sonrası risk altındaki 14 ev tahliye edildi
İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu, Zonguldak'ta meydana gelen heyelan sonrası risk altındaki 14 evin tahliye edildiğini göçük altındaki 2 kişinin de kurtarılma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu, Zonguldak'ta meydana gelen heyelanlara ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Hastaneye kaldırılan 21 yaralıdan hayati tehlikesi olan vatandaşın bulunmadığını belirten Karaloğlu, "Bölgede risk altında olan 14 evimiz de tahliye edildi. Bu 14 evden 42 vatandaşımız çıkarıldı" dedi. İlk heyelanın ardından toprak altında kalan 2 kişi için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana geldi. Karaloğlu, toprak altında kalanlardan bir kişinin yerinin değişmediğini ancak ikinci kişinin yerinin bilinmediğini aktardı.

'Yeri tespit edilmişti, çıkarmak üzereyken ikinci heyelan oldu'

Karaloğlu, ilk heyelanın altında kalanların yerinin tespitine yönelik soru üzerine, "İkinci heyelan olduğunda aslında birinin arkadaşlar yerini tespit etmişlerdi. Onu çıkarmak üzere zaten mücadele ederken ikinci heyelan oluştu. Birinin yerini biliyoruz gibi. İkinci heyelanda da yerinin çok değiştiğini varsaymıyor arkadaşlar. Ama ikinci vatandaşımızın yeriyle ilgili şu anda bir bilgimiz yok." dedi.

Ne olmuştu?

Dün (9 Aralık 2023) saat 20.00 sıralarında, Zonguldak Asma mahallesi Tulumbaüstü sokakta bulunan iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çöktü. Arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve 21 AFAD personel göçük altında kalmıştı. Göçük altında kalan personeller kurtarılarak hastaneye sevk edilmişti. (DHA)

Gündem