TikTok yasağı: Mahkemeye yürütmeyi durdurma başvurusu yapıldı

TikTok yasağı: Mahkemeye yürütmeyi durdurma başvurusu yapıldı
ABD’de TikTok, yasaklamasının önünü açan yasanın uygulanmasının durdurulmasını istedi. Şirket, platformun sadece bir ay kapalı kalması halinde küçük işletmelerin 1 milyar doların üzerinde zarar edeceğini bildirdi.

Kısa Dalga - Çinli sosyal medya uygulaması TikTok, ABD’de yasaklanmasına karşı yüksek mahkemeye başvurdu. Yasanın uygulanmasının ertelenmesini istedi.

Söz konusu yasanın 19 Ocak 2025'te yürürlüğe gireceği ifade edilen dilekçede, bunun ülkenin "en popüler ifade platformlarından biri olan" TikTok'un kapatılmasına neden olacağı bildirildi.

1 milyar doların üzerinde gelir kaybına neden olabilir

AA’nın aktardığına göre; TikTok'un Küresel İş Çözümleri Başkanı Blake Chandlee, dilekçede yer alan beyanında, platformun geçici olarak kapatılması durumunda bile ürünlerini pazarlamak için TikTok'ta bulunan binlerce işletmenin zarar göreceğini ifade etti.

Chandlee, TikTok'un sadece 1 ay kapalı kalmasının ABD'deki yaklaşık 2 milyon içerik üreticisi için yaklaşık 300 milyon dolar ve ülkedeki küçük işletmeler için 1 milyar doları aşkın gelir kaybına neden olabileceğinin tahmin edildiğini belirtti. Böyle bir durumda TikTok'un 2025'teki toplam hedeflenen küresel reklam gelirinin yüzde 29'unun da kaybedileceğinin öngörüldüğünü kaydeden Chandlee, bu rakamların platformun 1 aydan uzun süre kapalı kalması halinde artacağı uyarısında bulundu.

Biden imzalamıştı

ABD yönetimi, geçen yıl Amerikalı kullanıcı bilgilerini Çin yönetiminin erişimine açık hale getirmekle suçladığı TikTok'un ya ABD'li bir firmaya satılması ya da yasaklanmasının öngörüldüğü bir adım atmış, bu bağlamda martta Kongre'den geçen yasa tasarısı, ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanmıştı.

Biden yönetimi, TikTok'a 19 Ocak 2025'e kadar Çinli ByteDance ile olan tüm ilişkisini sona erdirmesi için süre vermiş, aksi takdirde firmanın ABD'de yasaklanarak kullanıcıların erişimine kapatılacağını bildirmişti.

Tiktik kullanımı ABD, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda, Danimarka ve Belçika, Avustralya ve Kanada’ da devlet personelinin kullandığı cihazlarda kullanımı yasak.

Avrupa Parlamentosu, Komisyonu ve Konseyinde çalışan cihazlarında kullanımı yasak.

(Haber Merkezi)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya