ABD temyiz mahkemesinden Halkbank'ın dokunulmazlık talebine ret

ABD temyiz mahkemesinden Halkbank'ın dokunulmazlık talebine ret
ABD Temyiz Mahkemesi, İran'a yönelik yaptırımları deldiği iddiasıyla Halkbank'a açılan davada, bankanın dokunulmazlık talebini reddetti.

Kısa Dalga - ABD'de açılan davada temyiz mahkemesi, Halkbank'ın "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında ceza yargılamasından muaf tutulma isteği kabul etmedi.

ANKA'nın haberine göre; Manhattan'daki 2. Temyiz Mahkemesi, yabancı bir devlet şirketinin ticari faaliyetleriyle ilgili suç teşkil eden davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ABD'de kovuşturmaya uğramaması için genel hukukta hiçbir dayanak bulamadığını söyledi.

ABD savcıları 2019 yılında Halkbank'ı İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaptırımlardan kaçmak için para servis sağlayıcıları ve paravan şirketler kullandığı iddiasıyla suçlamıştı.

Halkbank'ın, İran'ın 20 milyar dolarlık kısıtlı fonları gizlice transfer etmesine yardımcı olduğu, petrol gelirlerinin İran çıkarlarına hizmet edecek şekilde altına ve nakde çevrilmesine yardımcı olduğu, petrol gelirlerinin transferini meşrulaştırmak için sahte gıda sevkiyatlarını belgelediği iddia edilmişti. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem