AFAD uyardı: İstanbul dahil 7 ilde sağanak yağış bekleniyor

AFAD uyardı: İstanbul dahil 7 ilde sağanak yağış bekleniyor
AFAD İstanbul başta olmak 7 il için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklediğini duyurdu.

Kısa Dalga - Meteoroloji Genel Müdürdülüğü'nün İstanbul başta olmak üzere 7 il için sarı kodlu yağış uyarısı yapmasının ardından bir uyarı da AFAD'dan geldi.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, ”sarı” kodlu yağış uyarısı yapılan iller için bilgilendirme yapıldı

Buna göre, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya kentlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağış için sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

AFAD’ın paylaşımı şu şekilde: “İstanbul ilimizde bu akşam batı ilçelerinden başlayarak zamanla İstanbul'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yarın akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması beklenmektedir. Bu gece saatlerinde Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu ile gece saatlerinden sonra kuzey kesimleri başta olmak üzere Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem