AKP'li Ömer Çelik'ten 'Madleen' tepkisi: 'Saldırıyı yapanlar yargılanmalı'

AKP'li Ömer Çelik'ten 'Madleen' tepkisi: 'Saldırıyı yapanlar yargılanmalı'
AKP'li Ömer Çelik, Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan “Madleen” isimli teknenin İsrail tarafından alıkonulmasına tepki gösterdi.

Kısa Dalga- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı delerek insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na (Freedom Flotilla Coalition - FFC) ait "Madleen" adlı yelkenliyi kuşatarak alıkoymasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

İsrail’in “Madleen” isimli tekneye dönük müdahalesini ''şiddetle'' kınayan Çelik, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu saldırı emrini verenlerin ve gerçekleştirenlerin de yargılanması için tüm dünya işbirliği yapmalıdır. Madleen gemisi insanlık vicdanı adına Gazze’ye yardım götürmeye çalışırken uluslararası sularda İsrail saldırganlığı ile karşılaştı. İsrail’in insani yardımları engellemeyi bir silah gibi kullandığı bir kere daha görüldü. Tüm dünya bu saldırganlık karşısında İsrail’i lanetlemeli ve somut tedbirleri hayata geçirmelidir."

Kaynak:ANKA

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.