Almanya, ABD'nin eski Ankara Büyükelçiliğini istemiş

Almanya, ABD'nin eski Ankara Büyükelçiliğini istemiş
Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nin taşınmasının ardından Atatürk Bulvarı üzerindeki eski binanın Almanya tarafından kiralanmak istendiği belirtiliyor.

Kısa Dalga - Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği’nin Söğütözü’ne taşınmasının ardından eski büyükelçilik yerleşkesinin akıbeti merak konusuydu.

Kısa süre önce görev süresi biten Amerika’nın eski Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Atatürk Bulvarı’ndaki büyükelçilik binaları ve arazilerinin satılık olduğunu açıklamıştı.

Bitter'den Levent Çelikay'ın haberine göre, Almanlar ABD’nin eski büyükelçiliğine talip olmuş. Ancak Almanların talebi, satın alma değil, yaklaşık 16 bin metrekarelik araziyi ve içerisindeki binaları kiralamak yönünde olmuş.

100 yıllık bir geçmişe sahip Almanya Büyükelçiliği’nde uzun zamandır tadilat yapılmak istendiğini belirten Çelikay, ancak yaklaşık 2 bin kişinin görev yaptığı büyükelçilikte işlerin aksamaması için yeni bir çalışma alanı arayışına girildiğini belirterek şöyle devam ediyor:

"ABD ve Almanya Büyükelçiliği yan yanalar. Alman ve Amerikan elçiliklerinin idari birimleri görüşmelere başlıyor. Amerikalılar talep ettikleri kira bedelini Almanlara bildiriyor. Alman elçiliği yetkilileri de Almanya Dışişleri Bakanlığı’na rakamı iletiyor. Fakat Alman Dışişleri talep edilen miktarı yüksek bularak rakama onay vermiyor. Her iki ülkedeki kaynaklarım konuyu doğruladı. Ancak kiralama rakamı ile ilgili farklı miktarlar duyduğumdan bu bilgileri şimdilik sizlerle paylaşamıyorum!" (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem